Αυτό είναι το πιο «στημένο» Dacia Duster

Το Dacia Duster είναι γνωστό για το φοβερό συνδυασμό αρετών, που του χαρίζουν έναν από τους πιο ολοκληρωμένους χαρακτήρες και φυσικά, μια καταπληκτική εμπορική πορεία πανευρωπαϊκά. Μεταξύ των βελτιωτών δεν είναι τόσο διαδεδομένο, τουλάχιστον όχι σε όσους δεν ασχολούνται με εκτός δρόμου μετατροπές. Οι Γερμανοί, ωστόσο, κάνουν τη διαφορά και δημιουργούν το πιο «πισταδόρικο» Duster που κυκλοφορεί.

Μια αντιπροσωπεία Dacia συγκεκριμένα, ονόματι CarPoint, έφτιαξε τον καναρινί «σφίχτη» που βλέπουμε, βασιζόμενη στην κορυφαία έκδοση Extreme. Το Duster CarPoint Yellow Edition ξεχωρίζει κατευθείαν όχι μόνο λόγω χρώματος, αλλά και των 20άρων μαύρων ζαντών με τις κίτρινες λεπτομέρειες, τα φαρδιά ελαστικά που τις περιβάλλουν, το bullbar στον εμπρός προφυλακτήρα, την κίτρινη απόχρωση στην μάσκα, τα σκαλοπάτια και τη χαμηλωμένη ανάρτηση. Τα αυτοκόλλητα στο πίσω φτερό επίσης λειτουργούν βελτιωτικά για την εμφάνιση του γαλλορουμανικού crossover, ενώ στα μετόπισθεν συναντάμε διπλές απολήξεις για την εξάτμιση.

Στο εσωτερικό αντίθετα δεν υπάρχουν παρά ελάχιστες διαφοροποιήσεις, οι οποίες επικεντρώνονται στις επιγραφές των μαρσπιέ και τα νέα πατάκια. Χωρίς αλλαγές βαίνει η κατάσταση και κάτω από το καπό, όπου αναλαμβάνει σε εργοστασιακή κατάσταση ο 1.3 TCe των 150 ίππων και 250 Nm. Η ισχύς καταλήγει σε όλους τους τροχούς μέσω 6τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου, δίχως ωστόσο να ανακοινώνονται επιδόσεις. Το κανονικό Duster 1.3 TCe 150PS 4WD θέλει 9,7 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα και φτάνει μέχρι τα 200 χλμ./ώρα τελικής, αλλά λογικά οι αριθμοί θα αλλάζουν στο συγκεκριμένο λόγω διαφορετικών τροχών.

Αυτό που σίγουρα αλλάζει, και μάλιστα πολύ προς τα πάνω, είναι η τιμή. Το Duster CarPoint Yellow Edition τιμάται στις 33.900 ευρώ, τη στιγμή που το Duster Extreme 150 PS με το χειροκίνητο κιβώτιο ξεκινά στη Γερμανία από τις 24.550 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store