Το νέο Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς!

Η κριτική επιτροπή που αποτελείται από 93 μέλη αποφάσισε πως το νέο Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2021, είναι ένα εντυπωσιακό κι ηλεκτρικό SUV!

Ο λόγος για το νέο αμιγώς ηλεκτρικό VW ID.4 που κέρδισε τον πολυπόθητο τίτλο έχοντας να αντιμετωπίσει ισχυρό ανταγωνισμό. Για την διάκριση έκανε δηλώσεις ο κ. Ralf Brandstätter, Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen, ο οποίος ανέφερε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι το ID.4 αναδείχθηκε World Car of the Year για το 2021. Όχι μόνο επειδή είναι ένα από τα πιο σημαντικά βραβεία αυτοκινήτου στον κόσμο – αλλά επειδή η κριτική επιτροπή τίμησε κατ’ αυτόν τον τρόπο μια υπέροχη ιδέα και μια υπέροχη ομάδα. Το πρώτο μοντέλο ID. για τις αγορές της Ευρώπης, της Κίνας και των Η.Π.Α., ένα παγκόσμιο αυτοκίνητο, φέρνει την ηλεκτρική επίθεσή μας σε όλο τον κόσμο. Ένα πειστικό απ’ όλες τις πλευρές μοντέλο, μια υπέροχη ιδέα – και μαζί το βραβείο World Car of the Year! Ένας ιδανικός συνδυασμός για τη Volkswagen!» Να θυμίσουμε πως για να είναι υποψήφιο ένα μοντέλο στο θεσμό θα πρέπει να κατασκευάζεται σε τουλάχιστον 10.000 μονάδες ετησίως και να προσφέρεται σε τουλάχιστον δύο ηπείρους.

Τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που κέρδισαν το σύνολο της επιτροπής, είναι η φιλικότητα προς το περιβάλλον με την απουσία εκπομπής ρύπων κατά την κίνηση, καθώς και τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του ID.4, όπως η πρωτοποριακή head-up οθόνη επαυξημένης πραγματικότητας, που προβάλλει σημαντικές πληροφορίες του συστήματος πλοήγησης στο παρμπρίζ. Ο οδηγός βλέπει αυτές τις πληροφορίες ως τρισδιάστατη, πολυεπίπεδη εικόνα σε απόσταση τριών έως δέκα μέτρων μπροστά από το όχημα. Αυτό σημαίνει ότι η οθόνη είναι τέλεια ενσωματωμένη στον πραγματικό εξωτερικό κόσμο. Όταν το Adaptive Cruise Control (ACC) ή το Travel Assist είναι ενεργά, το προπορευόμενο του ID.4 όχημα, επισημαίνεται με φωτεινή σήμανση στην οθόνη πάνω από μια συγκεκριμένη ταχύτητα, για να διατηρηθεί η απαιτούμενη απόσταση. Ακόμα ένα σημαντικό στοιχείο είναι η δυνατότητα ενημερώσεων over the air, χαρακτηριστικό που κρατάει το ID.4 πάντοτε ενημερωμένο με την τελευταία διαθέσιμη τεχνολογία. Αυτή η δυνατότητα είναι επίσης σημαντική προϋπόθεση για την ενεργοποίηση νέων επιχειρηματικών μοντέλων.

Η πρωτιά αυτή είναι η πέμπτη για τη Volkswagen, σε 17 χρόνια ιστορίας του διαγωνισμού, με τα υπόλοιπα μοντέλα που έχουν κατακτήσει το World Car of the Year να είναι:

VW Golf – World Car of the Year 2009

VW Polo – World Car of the Year 2010

VW up! – World Car of the Year 2011

VW Golf – World Car of the Year 2013

VW ID.4 – World Car of the Year 2021

Get it on Google Play Download on the App Store