Οι νέες BMW προσφέρουν μέχρι Netflix

H τεχνολογία και ο εξοπλισμός στα καινούργια αυτοκίνητα έχει φτάσει σε ασύλληπτα επίπεδα. Βάλε συνδεσιμότητες, βάλε ηλεκτρονικά συστήματα, βάλε επαυξημένες πραγματικότητες, βάλε, βάλε… Μέχρι Netflix μπορείς να έχεις, και κυρίως να παρακολουθείς, ενώ μετακινείσαι, χάρη στην τελευταία αναβάθμιση του λειτουργικού στις BMW.

Όσα μοντέλα του Βαυαρού κατασκευαστή μπορούν να υποστηρίξουν αυτόνομη οδήγηση Επιπέδου 3, όπερ εστί ο οδηγός μπορεί να πάρει χέρια από το τιμόνι και μάτια από το δρόμο (μέχρι τα 60 χλμ./ώρα το δεύτερο, όμως), δύναται να προσφέρουν την εμπειρία Netflix καθ’ οδόν. Οδηγώντας την 7άρα, για παράδειγμα, ενεργοποιείς το BMW Personal Pilot L3, αφήνεις το αυτοκίνητο να τα κάνει όλα (μέχρι τα 60 χλμ./ώρα, επαναλαμβάνουμε) κι εσύ απολαμβάνεις μια σειρά ή ταινία στη δημοφιλέστατη πλατφόρμα. Παρόλα αυτά, ο οδηγός θα πρέπει να είναι πάντα σε εγρήγορση ώστε να αναλάβει τον έλεγχο του οχήματος σε περίπτωση δυσλειτουργίας ή άλλου απρόοπτου.

Η BMW υπογραμμίζει τη διαφορά Επιπέδου 2 και 3, όπως και Highway Assistant με Personal Pilot. Το δεύτερο επίπεδο αυτόνομης οδήγησης, που υποστηρίζει το Highway Assistant, ανεβάζει την ελευθερία κινήσεων του αυτοκινήτου μέχρι τα 130 χλμ./ώρα, αλλά μόνο εφόσον ο οδηγός κοιτάει το δρόμο. Μόνο τα χέρια, δηλαδή, μπορεί να πάρει από το τιμόνι. Στη Σειρά 7/i7 τα δυο συστήματα μπορούν να συνδυαστούν, οπότε οι Βαυαροί αποσαφηνίζουν τί μπορεί να κάνει το κάθε σύστημα δια παν ενδεχόμενο.

Όποιος θέλει την καινούργια του 7άρα με αυτές τις δυνατότητες, καλείται να καταβάλλει 6.000 ευρώ. Προς το παρόν πάντως, είναι διαθέσιμες μόνο στη Γερμανία, όπου έχει πάρει έγκριση η BMW για χρήση δρόμου στο Επίπεδο 3.

Get it on Google Play Download on the App Store