Η Ford πατεντάρει «ρουφιάνο» για τα όρια ταχύτητας

Ένα σύστημα που θα στέλνει «πακέτο» όσους ξεπερνούν τα όρια ταχύτητας ετοιμάζει η Ford, βασισμένο σε κάμερα και μια αλληλουχία συνδέσεων με κάμερες, ραντάρ, το GPS και τα δεδομένα του αυτοκινήτου.

H περιγραφή της πατέντας στο Αμερικανικό Γραφείο Ευρεσιτεχνιών, εξάλλου, το λέει ξεκάθαρα: «Systems and Methods for Detecting Speeding Violations», ή συστήματα και μέθοδοι για την ανίχνευση παραβάσεων στα όρια ταχύτητας. Η προς το παρόν αβάπτιστη τεχνολογία της Ford (ας τη λέμε SMDSV) βασίζεται σε έναν αριθμό ραντάρ, που σκανάρουν περιμετρικά το περιβάλλον γύρω από το όχημα που φέρει το εν λόγω σύστημα. Όταν ανιχνεύσει κάποιο άλλο όχημα να κινείται με ταχύτητα μεγαλύτερη εκείνης του εκάστοτε ορίου, τότε αυτόματα ενεργοποιεί κάμερα/κάμερες στο αυτοκίνητο-«φορέα» του SMDSV και απαθανατίζει τον παραβάτη. Στη συνέχεια, εκμεταλλεύεται στοιχεία τηλεμετρίας, GPS και κινηματικής, ώστε να ενημερώσει την αστυνομία σχετικά με το πού βρίσκεται ο παραβάτης και να τον σταματήσουν.

Οι άνθρωποι του «Μπλε Οβάλ» αναφέρουν πως η συγκεκριμένη τεχνολογία εξελίσσεται ώστε να τοποθετηθεί στα περιπολικά της εταιρίας, που επανδρώνουν τις περισσότερες αστυνομικές αρχές της Αμερικής. Παράλληλα θα μπορούσε να κάνει «χρυσές δουλειές» σε περιπολικά δίχως διακριτικά, μοιράζοντας αδιακρίτως κλήσεις και γεμίζοντας τα ταμεία του κράτους (δεν τα κάνουμε μόνο εδώ). Εκεί που εγείρονται πολλές ενστάσεις, είναι σε τυχόν περίπτωση που το SMDSV βρει το δρόμο προς τα Ι.Χ. Αντιλαμβανόμαστε πως σε ένα τέτοιο σενάριο, η παραβίαση προσωπικών δεδομένων θα πάει «σύννεφο», προκαλώντας περισσότερα προβλήματα από όσα αποσκοπεί να λύσει.

Get it on Google Play Download on the App Store