VW Golf 1.050HP «θερίζει» με ανοιχτή πόρτα! (+video)

Η βελτίωση του VW Golf είναι αγαπημένη ασχολία πολλών μαστόρων, σε όλο τον κόσμο. Εννοείται η Ευρώπη κατέχει τα πρωτεία, με κατασκευές όπως το MK3 των 1.050 ίππων που θα απολαύσουμε να ισοπεδώνει κάθε ανταγωνισμό, έχοντας μάλιστα την πόρτα του οδηγού μισάνοιχτη!

Το πράσινο Golf ξεκίνησε την καριέρα του ως ένα απλό GTI, με τον 2.0λιτρο ατμοσφαιρικό των 118 ίππων και 166 Nm κάτω από το καπό. Δεν έμεινε για πολύ καιρό εργοστασιακό βέβαια, καθώς το τροπέτο από 1.8 20VT περίμενε. Ούτε αυτό, όμως, ήταν αρκετό για τον ιδιοκτήτη του. Ο 3.2 V6 του R32 ήταν η επόμενη επιλογή, εξυπακούεται σε «φτιαγμένη» εκτέλεση. Τα πράγματα ξεκίνησαν χαλαρά, με τούρμπο και ορισμένες αλλαγές στα περιφερειακά. Όσο πέρναγε ο καιρός, τόσο κινητήρας και μετάδοση «φόρτωναν». Αναβαθμισμένα κινούμενα μέρη, ενισχυμένα διαφορικά και γρανάζια, ένα πλήρες μηχανικό οπλοστάσιο για να διοχετεύονται αξιόπιστα στο οδόστρωμα τα 1.050 άλογα, που τελικά έφτασε να παράγει το εξακύλινδρο μπλοκ!

Το πυραυλοκίνητο Golf έχει γίνει πια τόσο γρήγορο, ώστε κερδίζει κόντρες ενώ ο οδηγός του κλείνει την πόρτα εν κινήσει! Αυτό συνέβη στην αναμέτρηση με μια Mercedes-AMG GT 63 S 4-Door, καθώς η πόρτα δεν είχε κλείσει καλά. Η διαφορά στην ταχύτητα μεταξύ των δυο αυτοκινήτων, ωστόσο, ήταν τέτοια, που ο οδηγός του VW είχε την άνεση να την ανοίξει ελαφρά, να την κλείσει σωστά, και στη συνέχεια να περάσει τη γραμμή του τερματισμού πρώτος – εύκολα κιόλας! Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε πως οτιδήποτε πήρε θέση δίπλα του, περιλαμβανομένων βελτιωμένων BMW M3 και M5, γεύτηκαν σκόνη.

Get it on Google Play Download on the App Store