Volvo του ’89 κάνει ρεζίλι καινούργια McLaren! (+video)

Οι McLaren έχουν συνηθίσει να κερδίζουν σε κόντρες, εκτός κι αν δίπλα τους στήνεται κάποιο ηλεκτρικό supercar. Συνήθως η 720S είναι αυτή που πρωταγωνιστεί, αλλά δεν πάει πίσω ούτε η 570S. Με 570 άλογα και 700 Nm από τον 3.8 V8 twinturbo εξάλλου, για 1.498 κιλά στη Spider που έχουμε εδώ, μια χαρά κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 3,2 δλ. και φτάνει μέχρι τα 328 χλμ./ώρα. Πού να ήξερε τι της έμελλε, όταν είδε ένα Volvo 240 να στήνεται στα αριστερά της.

Το 240 αποτέλεσε την επιτομή των Volvo στη δεκαετία του 80, με το χαρακτηριστικό εμπρός μέρος και το σχεδόν τετράγωνο σχήμα, ειδικά σε station wagon. Τα τεράστια παραλληλόγραμμα φανάρια και η διαγώνια «κορδέλα» με το σήμα της Volvo στη μάσκα, μέχρι σήμερα αναγνωρίζονται κατευθείαν ως «Made in Sweden» τεχνοτροπία. Τα 240άρια ήταν εξαιρετικά δημοφιλή και στις Η.Π.Α., ανάγοντας τη φίρμα από το Γκέτεμποργκ σε συνώνυμο των οικογενειακών αυτοκινήτων. Με τόσες χιλιάδες που κυκλοφορήσαν εκεί, δεν προκαλεί εντύπωση πως πολλά βρίσκονται ακόμα στους δρόμους. Ούτε ότι κάποια εξ αυτών συνιστούν περιπτώσεις «βαριάς» βελτίωσης.

Αυτό που βλέπουμε μπορεί να είναι και το ισχυρότερο road legal στον κόσμο. Η άπλα στο μηχανοστάσιο και η πώρωση των Αμερικανών να βάζουν V8 στα πάντα, έχει οδηγήσει σε πολλά αθώα τετράτροχα με κομπρεσοράτους ή τούρμπο οχτακύλινδρους κάτω από το καπό. Εν προκειμένω μιλάμε για έναν LS 5.3 λίτρων και τουρμπίνα, συν αλλαγές στα περισσότερα σωθικά του μοτέρ, που στέλνουν στους πίσω τροχούς 860 ίππους! Ένα ειδικά εξελιγμένο για dragster 6άρι χειροκίνητο της Tremec αναλαμβάνει τη μετάδοση της ισχύος, μαζί με ενισχυμένο άξονα και διαφορικό. Εξωτερικά, πάντως, δεν το κάνεις με τίποτα για τόσα άλογα. Μόνο τα ελαστικά της Hoosier πίσω σου βάζουν ιδέες, καθώς ακόμα και τα τάσια παραμένουν στη θέση τους.

Άπαξ, λοιπόν, και κάνει το λάθος να το αγνοήσεις, «τελείωσες». Σε αυτή την παγίδα έπεσε η McLaren και κατέληξε να βλέπει τα κάθετα φανάρια του Volvo, να απομακρύνονται στον ορίζοντα.

Get it on Google Play Download on the App Store