Τρομακτικό τρακάρισμα με Nissan 350Z (+video)

Με την τύχη τους μίλησαν οδηγός και συνοδηγός ενός Nissan 350Z στις Η.Π.Α., όταν ο πρώτος έχασε τον έλεγχο κατά τη διάρκεια προσπεράσματος και ακολούθησε χαμός.

Στα πλάνα που βλέπουμε από την dashcam του φορτηγού, που επιχείρησε να προσπεράσει το 350Z, παρατηρούμε έναν δρόμο με δυο λωρίδες ανά κατεύθυνση. Σε κάποιο σημείο παύουν να υφίστανται, με τα κατάλληλα βέλη στο οδόστρωμα να ειδοποιούν για τη σύμπτυξη σε μια λωρίδα. Το φορτηγό κινείται με 61 μίλια/ώρα (98 χλμ./ώρα), τη στιγμή που το όριο είναι 65 μίλια/ώρα (περίπου 105 χλμ./ώρα). Καθόλα νόμιμα, δηλαδή, και στη δεξιά λωρίδα. Όταν οι δυο λωρίδες γίνονται μία μετακινείται αργά και σταθερά, όμως ξαφνικά το βλέπουμε να κάνει απότομα δεξιά.

Είναι η στιγμή που ο οδηγός του βλέπει από τον καθρέπτη να έρχεται το Nissan «πατημένο», επιχειρώντας να προσπεράσει σε σημείο που δεν επιτρέπεται. Το φορτηγό κάνει δεξιά, προσπαθώντας να δώσει χώρο στο ιαπωνικό sportscar, όμως ο οδηγός του έχει ήδη χάσει το πίσω μέρος. Την επόμενη στιγμή βλέπουμε το 350Z να περνάει με το πλάι μπροστά από το βαρύ όχημα και να καταλήγει σε ανάχωμα, στο πλάι του δρόμου. Η συνέχεια είναι τρομακτική, καθώς το αυτοκίνητο αρχίζει να παίρνει τούμπες και περνά ξανά μπροστά από το φορτηγό, έχοντας γίνει «φιτίλια». Παρατηρήστε και τα λάδια, που γεμίζουν το παρμπρίζ.

Ως εκ θαύματος, τόσο ο οδηγός όσο και ο συνοδηγός βγήκαν ζωντανοί από τα συντρίμμια. Διακομίστηκαν στο νοσοκομείο και πήραν εξιτήριο λίγες μέρες αργότερα, με τον οδηγό τώρα να είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες αντικανονικής οδήγησης και υπερβολικής ταχύτητας.

Get it on Google Play Download on the App Store