Το GR Corolla ζωγραφίζει στο χώμα (+video)

Η καταγωγή του GR Corolla διαφημίζεται πως κρατάει από το WRC. Ο μεγαλύτερος και ισχυρότερος αδερφός του GR Yaris είναι εξάλλου, το οποίο με τη σειρά του έφερε στα αυτοκίνητα παραγωγής τα προσόντα των πρωταθληματικών Yaris WRC και Rally1. Με τέτοιο pedigree φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην διαπρέπει σε ανάλογες καταστάσεις. Την κατάλληλη τετράδα τροχών βάζει μόνο, και αρχίζεις τις καλλιτεχνίες στο χώμα.

Το video του GR Panda στο YouTube απεικονίζει ένα λευκό GR Corolla εκτός δρόμου, να μιμείται τα περάσματα των πρωταθλητών της Gazoo Racing – και μάλιστα με κανονικό οδηγό στο τιμόνι, όχι επαγγελματία ραλίστα. Το ιαπωνικό rally replica βγήκε στα χώματα και άρχισε να μοιράζει φλικαρίσματα, μεταφορές βάρους από στροφή σε στροφή, χειρόφρενα, αλλά και προσφορά θεαματικότατων πλάνων από μέσα. Το ηλεκτρονικό σύστημα τετρακίνησης GR-Four μπορεί να στείλει μέχρι το 70% της ροπής πίσω, καθιστώντας το GR Corolla ιδανικό για τα «χορευτικά» περάσματα που χρειάζονται στο δασικό τερέν.

Ο 1.600άρης τρικύλινδρος τούρμπο βοηθά τα μέγιστα, όντας 32 ίππους ισχυρότερος σε σχέση με το GR Yaris. Με 304 άλογα και 370 Nm συνεργάζεται άψογα με την τετρακίνηση, αλλά και το 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο, προσφέροντας συνολικά μια αγνή αίσθηση ράλλυ. Σημειωτέον, ο οδηγός του GR Corolla παραδέχεται πως έμαθε να οδηγεί με λεβιέ και πεντάλ συμπλέκτη μόλις πριν ένα χρόνο, ακριβώς λόγω του hot hatch από το Αΐτσι! Μπήκε, δηλαδή, στο «τριπάκι» της μηχανικής μετάδοσης για να μπορεί να πηγαίνει το GR Corolla.

Get it on Google Play Download on the App Store