«Ταυρομαχίες» με Aventador, Huracan και Urus (+video)

Η Urus είναι μεγάλος φαν της κόντρας. Απόλυτα αναμενόμενα, καθότι στις περισσότερες που θα την δούμε να συμμετέχει, κερδίζει – με άνεση κιόλας. Ακόμα και βελτιωμένη Ferrari 458 Speciale έχει ταπεινώσει. Όταν επιχειρεί να πουλήσει «τρέλα» στις αδελφές της, όμως, τα πράγματα δεν εξελίσσονται ιδανικά.

Διαβάστε επίσης: «Οργώνει» στις πωλήσεις η Lamborghini Urus

Aventador και Huracan συγκαταλέγονται στα ταχύτερα αυτοκίνητα από πλευράς ρυθμού επιτάχυνσης, ακόμα και στις βασικές εκδόσεις. Με την δεύτερη το ιταλικό SUV έχει αναμετρηθεί και παλιότερα, μετρώντας ήττα. Τώρα, όχι μόνο έχει να κάνει με την Huracan Performante, αλλά έρχεται και η Aventador SV να επιβάλλει την τάξη στη Sant’Agata. Αμφότερα υπεραυτοκίνητα που πέρασαν από την πρώτη θέση του Nurburgring για αυτοκίνητα παραγωγής, αμφότερα με χρόνο για το 0-100 χλμ./ώρα κάτω από 2,9 δλ. Η Huracan ζυγίζει 1.382 κιλά και αποδίδει 640 άλογα και 600 Nm, από τον 5.2 V10. Η Aventador ανεβαίνει στα 750 άτια και τα 690 Nm για 1.582 κιλά, από τον επίσης ατμοσφαιρικό V12 των 6.5 λίτρων.

Δείτε ακόμα: Ξεκαθάρισμα υπερ-SUV στο VW Group (+video)

Η Urus έχει τα λιγότερα κυβικά και κυλίνδρους, αλλά και ένα τούρμπο σε κάθε πλευρά του 4.0 V8. Οι 650 ίπποι την τοποθετούν ενδιάμεσα, όμως τα 850 Nm είναι με διαφορά το μεγαλύτερο ποσό ροπής μεταξύ των τριών. Όπως και τα 2.200 κιλά του βάρους. Ο κρυφός άσος του SUV όμως, πέρα από την πληθωρική ροπή, είναι τα εξελιγμένα ηλεκτρονικά και κιβώτιο. Huracan και Aventador χρησιμοποιούν ένα 7άρι ημιαυτόματο για τη μεταφορά της κίνησης στους τροχούς. Η Urus, αντίθετα, ένα υπερσύγχρονο 8άρι αυτόματο. Εξάλλου είναι και κατά πολύ νεότερη: παρουσιάστηκε μόλις το 2018, τη στιγμή που η Huracan λανσαρίστηκε το 2014 και η Aventador είναι μαζί μας από το 2011 (όχι οι συγκεκριμένες εκδόσεις).

Διαβάστε επίσης: Πώς κρατιέται Lamborghini Huracan με 303.000 χλμ.;

Δεν θα κάνουμε spoiler στο video, όμως αρκεί να αναφέρουμε πως η «ταυρομαχία» εξελίσσεται σε κανονικό ντέρμπι, με την Urus να παίζει στα ίσα τις υπερ-αδελφές της

Get it on Google Play Download on the App Store