Subaru Impreza WRX «παίζει» στα χιόνια (+video)

Ο «Τηλέμαχος» πέρασε, η «Υπατία» έρχεται, το κρύο έχει σχεδόν μονιμοποιηθεί και το μπαράζ ονοματολογίας δεν φαίνεται διατεθειμένο να μας αφήσει. Ποιο καλύτερο αντίδοτο από ένα Subaru Impreza WRX να αξιοποιεί στο έπακρο τις δυνατότητες του Symmetrical All Wheel Drive;

Δείτε ακόμα: Κόντρες στα χιόνια μεταξύ πολυτελών SUV (+video)

Το πυκνό χιόνι που σηκώνει η ιαπωνική rally replica δεν μας επιτρέπει να διακρίνουμε αν πρόκειται για απλό WRX ή STI, καθώς η χαρακτηριστική «φτερούγα» τοποθετείται κατά κόρον και στα μη STI Impreza. Αυτό που ξέρουμε σίγουρα είναι πως κάτω από το καπό κροταλίζει ο 2.5αρης υπερτροφοδοτούμενος boxer, που συναντήσαμε στο facelift της 2ης γενιάς των Impreza WRX. Οπότε το λιγότερο που «σκάβουν» στα χιόνια είναι 230 ίπποι, οι οποίοι γίνονταν 280 στην περίπτωση του STI. Μιλάμε πάντα για εργοστασιακές αποδόσεις, μιας και τα Impreza είναι από τα πλέον αγαπημένα «παιδιά» της βελτίωσης.

Διαβάστε επίσης: Aυτό είναι το πιο δυνατό Subaru WRX STI όλων των εποχών!

Να υπενθυμίσουμε πως το WRX χρειαζόταν 5,9 δλ. για να καλύψει τα πρώτα 100 χλμ./ώρα και έφτανε άνετα σε μια τελική της τάξης των 235 χλμ./ώρα. Το STI ήταν, όπως ξέρουμε, σωστό «όπλο», με τα 100 χλμ./ώρα από στάση να έρχονται σε 5,1 δλ. και την τελική να ξεπερνά τα 250 χλμ./ώρα – πάντα σε συνδυασμό με 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο και το εξαιρετικό σύστημα τετρακίνησης/σήμα κατατεθέν της Subaru, το Symmetrical All Wheel Drive.

https://www.facebook.com/rallyemag/videos/909169765947713/

Get it on Google Play Download on the App Store