Isuzu D-Max 750HP δίνει ντουμάνια σε Nissan GT-R! (+video)

Το Nissan GT-R έχει συνηθίσει να κερδίζει κόντρες, ακόμα και απέναντι σε hypercars. Σίγουρα, πάντως, δεν έχει μάθει να χάνει από αγροτικά. Ένα Isuzu D-Max ΜΚ1 σαν κανένα άλλο, όμως, έδειξε στον «Godzilla» τι εστί γρήγορη καρότσα!

Το συγκεκριμένο D-Max φαίνεται κατευθείαν ότι δεν έχει σχέση με το εργοστασιακό, καταρχάς μέσω της ελάχιστης απόστασης από το έδαφος και των φουσκωμένων φτερών. Τα «μπαλόνια» της Hoosier δείχνουν ότι κάτω από το αμάξωμα υπάρχει dragster υπόβαθρο, αν και σε αυτό δεν περιμένεις να συναντήσεις τον 3.0λιτρο ντίζελ. Κι όμως, ο 4JJ1-TC βρίσκεται ακόμα στο μηχανοστάσιο. Σε βαρέως βελτιωμένη μορφή φυσικά, με ένα τεράστιο τούρμπο και όλα τα «συνοδευτικά» (εγκέφαλο, σφυρήλατα πιστόνια, ενισχυμένη κεφαλή, μεγαλύτερα μπεκ, νέα εξάτμιση κλπ) να εκτινάσσουν την απόδοση στα 750 άλογα και τα 1.350 Nm, τη στιγμή που προ «μετάλλαξης» η ισχύς ήταν στους 146 ίππους και τα 394 Nm (στην Ταϊλάνδη, από όπου προέρχεται, 163 ίπποι και 410 Nm εδώ)!

Το GT-R τώρα, κόντρα σε ό,τι έχουμε συνηθίσει από video του είδους, είναι απολύτως εργοστασιακό. Μοντέλο του 2021, άρα με 570 ίππους και 637 Nm κάτω από το καπό, ικανό για 0-100 χλμ./ώρα σε 2,8 δλ. και 400άρι σε λιγότερο από 11 δλ., με μια τελική της τάξης των 315 χλμ./ώρα. Κοντολογίς, ταχύτατο δίχως καν να χρειαστεί η παραμικρή επαφή από βελτιωτή. Το θέμα, όμως, είναι πως το D-Max έχει γίνει ακόμα ικανότερο σε τέτοιες καταστάσεις, την ώρα που μάλιστα που είναι και αρκετά ελαφρύτερο (1.600 κιλά αντί 1.754). Και πάλι, το σοκ που υπέστη ο οδηγός του μπλε R35 όταν είδε το ασημί Isuzu να τον αφήνει στο ντουμάνι της εξάτμισης, δύσκολα θα μπορεί να μας το περιγράψει.

Get it on Google Play Download on the App Store