Η Porsche Boxster βάζει στη θέση του το Nissan Z

Το Nissan Z μπήκε πολύ δυναμικά στην αρένα των sportscars, με τα 405 άλογα και τα 476 Nm του 3.0 V6 twinturbo, που όταν συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο έχουν 9 σχέσεις στη διάθεσή τους. Πρωταρχικός στόχος του νέου «Ζορό» είναι η Toyota Supra, αλλά οποιοσδήποτε μπαίνει στην κατηγορία θα πρέπει να περνάει πρώτα από το «casting» της Porsche Boxster/Cayman.

Το κεντρομήχανο από το Τσουφενχάουζεν αποτελεί τον ορισμό του σπορ αυτοκινήτου, θέτοντας εδώ και χρόνια τον πήχη για τον ανταγωνισμό. Με 2.0λιτρο τετρακύλινδρο τούρμπο boxer πια, στα 350 άλογα και τα 419 Nm για την έκδοση S, έχοντας πάντα το 7άρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη να συνδέει κινητήρα με πίσω άξονα, αλλά και το χαμηλό βάρος σύμμαχο. Πλήρως εξοπλισμένη, η Boxster S δεν ξεπερνά τα 1.421 κιλά απόβαρο. Το Z μπορεί να είναι αρκετά πιο δυνατό, αλλά κουβαλάει και περισσότερα κιλά. Η ζυγαριά για το Nissan σταματάει στην ένδειξη «1.610», θέτοντας τον τόνο για την κόντρα με τη Γερμανίδα.

Παρότι 50 ίππους και σχεδόν 60 Nm κάτω σε δύναμη, ο συσχετισμός των αριθμών στην εξίσωση ισχύος-βάρους την φέρνει «μια η άλλη» με το Z: 4,06 κιλά ανά ίππο η Porsche, 3,97 το Nissan. Και πάλι φαίνεται να πηγαίνει προς Ιαπωνία το πλεονέκτημα, αλλά ο συνδυασμός χαμηλότερου βάρους και καλύτερης κατανομής αυτού, λόγω τοποθέτησης του κινητήρα στο κέντρο, φέρνουν την Boxster απρόσμενα μπροστά στην εκκίνηση. Στη συνέχεια καταφέρνει να διατηρήσει τη διαφορά, παίρνοντας μια διδακτική -για το Z- νίκη.

Get it on Google Play Download on the App Store