Η πιο σύντομη καταδίωξη με Toyota Prius (+video)

Η εμπλοκή σε καταδίωξη είναι πάντα, μα πάντα, κακή ιδέα. Αν είναι με την αστυνομία δε (γιατί έχουμε και περιστατικά οδηγών να κυνηγιούνται μεταξύ τους), τα αποτελέσματα εγγυημένα: σύλληψη, φυλακή και πρόστιμο στην καλύτερη, τρακάρισμα με ποιος ξέρει τι επιπτώσεις στη χειρότερη. Αν όλα αυτά είναι να τα κάνεις και με Toyota Prius; Τότε ετοιμάζεσαι για slow motion πλάνα.

Η οδηγός ενός Prius 3ης γενιάς αποφάσισε να απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές του Άρκανσο, για αδιευκρίνιστους λόγους. Η 17χρονη ενεπλάκη σε καταδίωξη με δυο περιπολικά, και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό εντός κατοικημένης περιοχής. Οι δυο αστυνομικοί ήταν πολύ προσεκτικοί λόγω αυτής της ιδιαιτερότητας, περιμένοντας υπομονετικά το κατάλληλο σημείο για να βγάλουν εκτός μάχης το υβριδικό Toyota. Τελικά τη λύση έδωσε το ίδιο, καθώς το εμπρός δεξί λάστιχο κλατάρισε από την τριβή με τον χτυπημένο προφυλακτήρα και επέτρεψε στους αστυνομικούς να το χτυπήσουν όσο ελαφρύτερα γινόταν, βγάζοντας το στην άκρη.

Παρότι η διαφορά στην ισχύ μεταξύ των οχημάτων είναι τεράστια (136 άλογα το Prius, γύρω 300 τα περιπολικά), η πιτσιρίκα κατάφερε να κρατήσει την καταδίωξη για περίπου 10 λεπτά. Βέβαια αν οι συνθήκες τους το επέτρεπαν, τα όργανα της τάξης θα την είχαν θέσει νοκ άουτ στο πρώτο δίλεπτο. Οι ταχύτητες πάντως δεν ήταν όσο χαμηλές θα περίμενε κάποιος, καθότι to GPS έδειξε μέχρι 183 χλμ./ώρα (114 μίλια/ώρα).

Get it on Google Play Download on the App Store