Η πιο αργή επιτάχυνση με Lada Niva (+video)

Στα βίντεο των επιταχύνσεων βλέπουμε συνήθως σπορ και γενικά δυνατά αυτοκίνητα να κάνουν το 0-100 χλμ./ώρα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα και να ξεπερνούν ακόμη και τα 300 χλμ./ώρα. Αυτή τη φορά όμως θα παρακολουθήσετε ένα από τα πιο αργά αυτοκίνητα που βρίσκονται στην παραγωγή να επιταχύνει.

Δείτε ακόμη: Ιδανικό Lada Niva για εκτός δρόμου διακοπές

Αυτό δεν είναι άλλο από το Lada Niva. Κάτω από το καπό του παλαιάς τεχνολογίας αλλά σκληροτράχηλου ρώσικου εκτός δρόμου αυτοκίνητο βρίσκεται ο παλαίμαχος κινητήρας των 1.690 κ.εκ. Το μηχανικό αυτό σύνολο αποδίδει 83 ίππους στις 5.000 σ.α.λ. και 129 Nm ροπής στις 4.000 σ.α.λ. και συνεργάζεται με 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Σύμφωνα με τις μετρήσεις του κατασκευαστή, το Niva των 1.285 κιλών επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 17,0 δλ. και η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 142 χλμ./ώρα. Αυτά τα νούμερα το κατατάσσουν ως ένα από τα πιο αργά (πιθανώς και το πιο αργό) αυτοκίνητο που βρίσκεται στην παραγωγή και πωλείται στην Ευρώπη.

Δείτε ακόμη: Απίστευτο Lada με 700 ίππους! (+video)

Να υπενθυμίσουμε ότι πρόσφατα το Lada 4×4 δέχτηκε μία ακόμη ανανέωση και απέκτησε νέο ταμπλό, νέα χειριστήρια, πιο άνετα καθίσματα και καλύτερη ηχομόνωση. Ωστόσο, ο κινητήρας έμεινε ίδιος και απαράλλακτος. Στην Ρωσία οι τιμές του ξεκινούν από 553.900 ρούβλια (8.050 ευρώ).

Παρακολουθείστε στο παρακάτω βίντεο ένα καινούργιο Lada Niva να επιταχύνει από στάση έως σχεδόν την τελική του ταχύτητα:

Get it on Google Play Download on the App Store