Η φροντίδα ενός ταλαιπωρημένου Evo VI (+video)

Συνήθως αυτοκίνητα σαν το Mitsubishi Lancer Evo VI συντηρούνται ως κόρες οφθαλμών, όντας πάντα στην «πένα», πλυμένα-γυαλισμένα και σε εξέχουσα μηχανική κατάσταση. Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πρόκειται για κατασκευές με καταγωγή από τα ράλλυ, σχεδιασμένες να οδηγούνται αναλόγως. Κάτι που σημαίνει πως αν ο ιδιοκτήτης δεν είναι «ψείρας», στο φινάλε η χρήση θα αφήσει τα σημάδια της.

Το μπλε 6άρι που βλέπουμε μας έρχεται από το 2002, έχοντας διανύσει κάτω από 30.000 χλμ. και δίχως να έχει «λιώσει» σε πίστες. Θα περίμενε κανείς να έχει διατηρηθεί σε κατάσταση καινούργιου, ιδίως από τη στιγμή που φοράει το αρκετά σπάνιο Reims Blue χρώμα. Ο κάτοχός του, ωστόσο, παρότι δεν το χρησιμοποιεί συχνά, δεν διαθέτει κλειστό γκαράζ. Κάτι που σημαίνει πως το Mitsubishi, αυτά τα 20 χρόνια, έμενε εκτεθειμένο στα καιρικά στοιχεία και τις ορέξεις του περιβάλλοντος (ρύπανση, ρετσίνια, κουτσουλιές και πάει λέγοντας). Η εικόνα των φρένων και του πατώματος, δε, φανερώνει πως ο ιδιοκτήτης του δεν ήταν μεγάλος φαν του λεπτομερούς πλυσίματος.

Ευτυχώς πήρε την απόφαση να διορθώσει τα κακώς κείμενα, φρεσκάροντας ολιστικά το θρυλικό rally replica. Η εταιρία Contempo Concept ειδικεύεται στα «ρεκτιφιέ» ταλαιπωρημένων αυτοκινήτων, επαναφέροντάς τα στην κατάσταση που είχαν όταν άφηναν για πρώτη φορά τη βιτρίνα της αντιπροσωπείας. Η περίπτωση του εν λόγω Evo αποδείχτηκε αρκετά σοβαρή, καθώς απαίτησε βάψιμο και αντικατάσταση πάνελ στο πάτωμα, πέρα από την κεραμική επίστρωση στο αμάξωμα, το βάψιμο στις δαγκάνες, τον καθαρισμό με ψεκασμό ξηρού πάγου από κάτω και την επαναφορά των ζαντών. Στο τέλος, όμως, και μετά την τοποθέτηση νέων ελαστικών για να δείξουν ακόμα περισσότερο οι αναγεννημένες OZ, το 20χρονο Evo επανήλθε σε κατάσταση καινούργιου!

Get it on Google Play Download on the App Store