Η απόλαυση της Porsche 911 GT3 στο βουνό (+video)

Σε μια εποχή όπου τα τούρμπο συναντώνται καθολικά σε σουπερμίνι και οι περισσότερες Ferrari είναι είτε υπερτροφοδοτούμενες, είτε υβριδικές, η Porsche επιμένει ατμοσφαιρικά. Η 992 GT3 έδειξε το δρόμο, για να την ακολουθήσει -και κατά μια έννοια, επισκιάσει- η «τέρμα» σκληροπυρηνική GT3 RS. Αμφότερες έχουμε συνηθίσει να τις απολαμβάνουμε στην πίστα, ωστόσο οι Γερμανοί μας υπενθυμίζουν πως το ορεινό στροφιλίκι και η αντήχηση ενός μοτέρ στις 9.000 σ.α.λ. πάνω στο βουνό, έχουν άλλη αίγλη.

Η Porsche Αμερικής πήρε την 911 GT3 στο Όρος Rushmore και άφησε τον 4.0λιτρο εξακύλινδρο boxer να πλημμυρίσει τις πλαγιές με ντεσιμπέλ. Το αγωνιστικών καταβολών Το σύνολο των 3.996 κ.εκ. αποδίδει 510 ίππους στις 8.400 σ.α.λ. και 469 Nm ροπής στις 6.100 σ.α.λ., στροφάροντας σαν λυσσασμένος μέχρι τις 9.000 σ.α.λ.! Άμα, δε, τον συνδυάσεις με το παραδοσιακό 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο (βγαίνει και με 8άρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη), τότε παίρνεις μια πλήρη γεύση παλαιάς σχολής, με όλα τα «λιπαρά» και την απόλαυση -κι ας είναι λίγο πιο αργή στο 0-100 χλμ./ώρα (3,7 δλ. αντί 3,2 δλ. με το PDK, κοινή τελική στα 317 χλμ./ώρα).

Οι αριθμοί, εξάλλου, είναι μόνο μια έκφανση των δυνατοτήτων της νέας GT3. Ο ήχος, η αίσθηση, η σύνδεσή της με τον άνθρωπο πίσω από το τιμόνι, η οδήγηση με άλλα λόγια, βρίσκονται στο επίκεντρο. Και δεν χρειάζεται κάποια πίστα ή χρόνοι στο Nurburgring για να το διαπιστώσεις. Μια γρήγορη βόλτα στο βουνό, μένοντας στο ρεύμα σου, κύριος, χωρίς να «κόβεις» στροφές και να νομίζεις πως βρίσκεσαι στο Pikes Peak, αρκούν με το παραπάνω.

Get it on Google Play Download on the App Store