Golf με μοτέρ RS 3 ξεμπουκώνει στην autobahn (+video)

Οι ενδο-VAG-ικές ανταλλαγές κινητήρων και μηχανικών μερών δεν είναι κάτι καινούργιο. Υπάρχουν πολλά VW με μοτέρ Audi, ιδίως από τα πεντακύλινδρα ράφια του Ίνγκολσταντ. Golf GTI ή R, ας πούμε, με κινητήρα RS 3. Ένα τέτοιο «πυροβόλο» είναι το συγκεκριμένο, που συνδυάζει στοιχεία από διάφορα μοντέλα πάνω του.

Καταρχάς, πρόκειται για Golf GTI MK5. Κάτι που φαίνεται από τα -φιμέ πια- φανάρια πίσω, αλλά μόνο εκεί. Μπροστά συναντάμε φωτιστικά σώματα, μάσκα και προφυλακτήρα από το GTI MK7, ενώ πίσω βρίσκουμε το σηματάκι και τις διπλές κεντρικές απολήξεις από R32. Θα περίμενε κανείς τον V6 των 3.2 λίτρων στο μηχανοστάσιο, όμως ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου Golf είχε πολύ υψηλότερες βλέψεις. Τα 250 άλογα και 320 Nm του ατμοσφαιρικού VR6 δεν έφταναν, όμως ήθελε κάτι πιο ξεχωριστό από τον 2.0 TSI των μεταγενέστερων R. Ποιος δότης ιδανικότερος του Audi RS 3;

Με πεντακύλινδρη χροιά, τουρμπίνα και 400+ άλογα είναι ό,τι πρέπει για ένα project βελτίωσης, οποιουδήποτε VW. Εδώ το Golf MK5 μπήκε στη δίνη της μετάλλαξης, αφήνοντας ωστόσο εκτός ένα βασικότατο συστατικό: την τετρακίνηση. Ενώ ο 2.5 TFSI και το 7άρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη μεταφέρθηκαν αυτούσια, ο Haldex και το πίσω διαφορικό απουσιάζουν. Κάτι που κάνει πολύ πιο περίπλοκη τη διαχείριση της δύναμης, καθότι 420 άλογα και 480 Nm δεν περνάνε εύκολα στο δρόμο μόνο από μπροστά. Εν κινήσει πάντως δεν έχουν πρόβλημα να ξεπεράσουν στο χαλαρό τα 240 χλμ./ώρα, με την περιγραφή να τοποθετεί την τελική ταχύτητα στα 260 χλμ./ώρα. Στο video το κοντέρ δεν ξεπερνά τα 242 χλμ./ώρα, όμως ο ήχος του πεντακύλινδρου αναπληρώνει μια χαρά τα 18 χλμ./ώρα επιπλέον που δεν βλέπουμε.

Get it on Google Play Download on the App Store