Citroen Xsara σε ρεσιτάλ πλαγιολίσθησης (+video)

Ο λόγος που τα πισωκίνητα έχουν φανατικό κοινό και λατρεύονται, είναι φυσικά η απλόχερη χαρά που προσφέρουν. Η πλαγιολίσθηση ή drift/παντιλίκι/«πόρτιασμα» χαράζουν το χαμόγελο στα πρόσωπα όλων, αφήνοντας μπροστοκίνητα και τα περισσότερα τετρακίνητα να κοιτούν με φθόνο. Ένα Citroen Xsara, όμως, έρχεται να δείξει πως ακόμα και ο εμπρός άξονας μπορεί να γυρίσει.

Κι όχι μόνο, αλλά να γυρίσει τούμπα τον φθόνο. Οι γωνίες που θα δούμε να παίρνει το εν λόγω VTS, κάλλιστα θα μπορούσαν να ανήκουν σε BMW ή Mazda MX-5! Μάλιστα, ο πίσω άξονας του γαλλικού χάτσμπακ δεν αυτονομείται σε καμία στροφή με τη χρήση χειρόφρενου. Ένα απλό φλικάρισμα είναι αρκετό για να το στείλει «με τις πόρτες», έχοντας φυσικά έναν ικανότατο οδηγό να κοντρολάρει και διατηρεί την πλαγιολίσθηση. Είναι τόσο γρήγορος ο ρυθμός που κινείται το Xsara, δε, ώστε σε ένα σημείο προσπερνά Lotus Elise! Δυο στροφές αργότερα, και με τα χιλιόμετρα να είναι κάτι παραπάνω από πολλά, έρχεται το πιο εντυπωσιακό στιγμιότυπο ολόκληρου του video.

Κάτω από το καπό συναντάμε τον 2λιτρο 16βάλβιδο XU10J4RS, με απόδοση 167 ίππων στις 6.500 σ.α.λ. και 193 Nm στις 5.500 σ.α.λ. Ένα 5άρι μηχανικό κιβώτιο αναλαμβάνει την τροφοδοσία των εμπρός τροχών, με τα 100 χλμ./ώρα από στάση να συνιστούν ζήτημα 8,7 δλ. και την τελική ταχύτητα να φτάνει στα 220 χλμ./ώρα. Μετά τους αριθμούς, ώρα για θέαμα. Καλή απόλαυση!

Get it on Google Play Download on the App Store