Audi RS 3 760hp αμφισβητεί το Tesla Model S Plaid

Το Tesla Model S Plaid δεν σηκώνει αντιρρήσεις. Το ταχύτερο αυτοκίνητο όλων των εποχών στο 400άρι και ένα από τα απειροελάχιστα τετράτροχα παραγωγής, που κατεβαίνει από το φράγμα των 2 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα. Παρόλα αυτά, ένα βελτιωμένο Audi RS 3 Sedan θέλησε να δοκιμάσει την τύχη του απέναντι στο ηλεκτρικό των 1.020 ίππων και 1.424 Nm.

Και μόνο η ανάγνωση των αριθμών, μαζί με την επίγνωση των επιτευγμάτων του κορυφαίου Model S, αρκούν για να κομπλάρουν τον οποιοδήποτε. Το εν λόγω RS 3 είναι κατά πολύ ισχυρότερο σε σχέση με την εργοστασιακή του μορφή, έχοντας πλέον τον πεντακύλινδρο 2.5άρη TFSI να αποδίδει σχεδόν τα διπλά άλογα: από 400 ίππους οι τέσσερις τροχοί παραλαμβάνουν πια 760 άλογα. Τιμή εντυπωσιακή, μέχρι να τη βάλεις δίπλα στα νούμερα του Tesla. Το Audi, όμως, έχει έναν φανερό άσο στο μανίκι του: το βάρος.

Οι δυο ηλεκτροκινητήρες και η συστοιχία των μπαταριών προσφέρουν μεν πλημμυρίδα ισχύος, αλλά ζυγίζουν κιόλας. Το Tesla σταματά την πλάστιγγα στα 2.184 κιλά, διαμορφώνοντας την αναλογία κιλών ανά ίππο στο 2,13. Το RS 3 μπορεί να έχει σχεδόν 500 άλογα λιγότερα, αλλά είναι και πάνω από 600 κιλά ελαφρύτερο (1.574 κιλά). Κατά συνέπεια, η σχέση δύναμης-βάρους όχι μόνο βρίσκεται σε παρεμφερή επίπεδα με του Plaid, αλλά το ξεπερνά! Τα 2,07 κιλά ανά ίππο τα λένε όλα. Το θέμα είναι τι γίνεται στην πράξη. Γιατί πολλά ηλεκτρικά υστερούν στη συγκεκριμένη αναλογία, αλλά ο ακαριαίος τρόπος απόδοσης τα βγάζει ασπροπρόσωπα μόλις πατηθεί τέρμα το δεξί πεντάλ. Έχει ελπίδα για να γίνει η εξαίρεση το μαύρο RS 3 ή θα αποτελέσει άλλο ένα κομμάτι του κανόνα;

Get it on Google Play Download on the App Store