Νορμάλ Audi A6 «τα λέει» σε Pontiac Firebird (+video)

Ένα απολύτως εργοστασιακό Audi A6 «ευχήθηκε» σε ένα Pontiac Firebird, κερδίζοντας με άνεση τη μεταξύ τους κόντρα στο 400άρι. Τόσο άνετα βασικά, που η διαφορά τους ξεπέρασε τα 4 δλ.! Το ασημί σεντάν από το Ίνγκολσταντ έχει τον 3λιτρο V6 TFSI κάτω από το καπό, με απόδοση 333 ίππων και 440 Nm. Ο συνδυασμός του με το σύστημα τετρακίνησης Quattro και το 7άρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη S tronic, προσφέρουν επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 5,1 δλ. και κάνουν τα 1.800 κιλά του αμαξώματος να φαντάζουν  «πούπουλο». Από την ανάγνωση των τεχνικών χαρακτηριστικών και μόνο, καταλαβαίνουμε πως το Firebird έχει βουνό να ανέβει.

Το εμβληματικό muscle car της Pontiac έχει κυκλοφορήσει σε αναρίθμητες εκδόσεις ισχύος, ωστόσο εδώ έχουμε τη βασική της τελευταίας του γενιάς. Ένα αυτοκίνητο – ορισμό του «απ’ έξω κούκλα, από μέσα πανούκλα». Όπου «μέσα», βάλτε το μηχανοστάσιο. Την κίνηση του Firebird αναλαμβάνει ένας ατμοσφαιρικός V6 3.4 λίτρων (λάθος το 3.2 που αναγράφει η περιγραφή του video), απόδοσης μόλις 162 ίππων και 271 Nm. Σαν να μην έφτανε αυτό, την τροφοδότηση των πίσω τροχών αναλαμβάνει ένα απαρχαιωμένο 4άρι αυτόματο κιβώτιο. Τα 11,1 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα που ανακοίνωναν οι Αμερικανοί το 1992, τα λένε όλα.

Με τέτοιο χάσμα δύναμης και τεχνολογίας, μόνο εντύπωση δεν προκαλεί το γεγονός πως το A6 επικράτησε «περπατώντας». To Audi ολοκλήρωσε το 400άρι σε 14,1 δλ. και με ταχύτητα εξόδου 157,2 χλμ./ώρα, την ώρα που το Firebird χρειάστηκε 18,7 δλ. και έπιασε μόλις 115,7 χλμ./ώρα! Απολύτως λογικό, δεδομένου πως παραλίγο να τελειώσει την κόντρα με 2α! Τόσο μακρύ είναι το κιβώτιό του, ώστε μόνο προς το τέλος ακούγεται η αλλαγή σε 3η.

Get it on Google Play Download on the App Store