Αδυσώπητο Audi TT RS με 1.000 άλογα τροχό! (+video)

Το Audi TT RS έχει κερδίσει επάξια τον τίτλο «μίνι R8», χάρις στις εξαιρετικές επιδόσεις που χαρίζει το τρίπτυχο 2.5 TFSI-7άρι S tronic-σύστημα Quattro. Με τα μαγικά της βελτίωσης πάντως, γίνεται όχι μόνο κανονικό R8, αλλά εφιάλτης για το γερμανικό και όλα τα υπόλοιπα supercars.

Το συγκεκριμένο διαθέτει αναβαθμίσεις σε πολλά μέρη του 2.5άρη πεντακύλινδρου, με σημαντικότερες το μεγαλύτερο τούρμπο, τον νέο εγκέφαλο και την εξάτμιση ελευθέρας. Η απόδοση έχει σχεδόν τριπλασιαστεί, φτάνοντας τα 1.000 άλογα από τα 400 του εργοστασιακού! Νούμερο μάλιστα που αντιστοιχεί στους τροχούς, άρα στο στρόφαλο βρίσκεται τουλάχιστον στους 1.100 ίππους! Αναμενόμενα, ο ρυθμός επιτάχυνσης ουδεμία σχέση έχει με «μαμά» δεδομένο. Το ανθρακί TT RS είναι ένα από τα ισχυρότερα στον πλανήτη, μη διστάζοντας να βάλει κόντρες ακόμα και με βελτιωμένα supercars.

Μια McLaren 720S και μια Porsche 911 Turbo S βίωσαν την οργή του κτηνώδους Γερμανού. Στην πρώτη περίπτωση το TT RS «καθάρισε» το 400άρι σε 9,11 δλ., αφήνοντας το βρετανικό υπεραυτοκίνητο περισσότερο από ένα δευτερόλεπτο πίσω του (10,16 δλ.). Η αναμέτρηση με μια άλλη 720S δεν είχε το ίδιο ευτυχή κατάληξη για το Audi, καθώς ο οδηγός του δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο καλή εκκίνηση, την ώρα που εκείνος της McLaren τα πήγε πολύ καλύτερα. Το αποτέλεσμα; 9,26 δλ. αντί 10,33 δλ. εις βάρος του TT. Κόντρα στην 992 Turbo S όμως, το γερμανικό κουπέ έκανε το πέρασμα της ζωής του: μόλις 8,87 δλ. (9,94 δλ. η Porsche)!

Get it on Google Play Download on the App Store