9άρες στο βουνό με την Porsche 911 GT3 (+video)

Σε μια εποχή όπου τα τούρμπο συναντώνται καθολικά σε σουπερμίνι και οι περισσότερες Ferrari είναι είτε υπερτροφοδοτούμενες, είτε υβριδικές, η Porsche επιμένει ατμοσφαιρικά. Η 992 GT3 ήταν η πρώτη διακήρυξη της φυσικής αναπνοής, ενώ έπεται η ακόμα πιο σκληροπυρηνική GT3 RS.

H αγωνιστικών καταβολών εκδοχή της 911 έχει έναν ατμοσφαιρικό εξακύλινδρο boxer στο πίσω μέρος, που παραπέμπει ευθέως σε αυτόν της Cup. Το σύνολο των 3.996 κ.εκ. αποδίδει 510 ίππους στις 8.400 σ.α.λ. και 469 Nm ροπής στις 6.100 σ.α.λ., στροφάροντας σαν λυσσασμένος μέχρι τις 9.000 σ.α.λ.! Η στάνταρ επιλογή της μετάδοσης περιλαμβάνει το 7άρι αυτόματου διπλού συμπλέκτη PDK, αλλά η τεράστια ζήτηση για το 6άρι χειροκίνητο δείχνει πως ο κόσμος δεν θέλει να αφεθεί ακόμα στα λογισμικά. Κι ας είναι λίγο πιο αργή στο 0-100 χλμ./ώρα (3,7 δλ. αντί 3,2 δλ. με το PDK, κοινή τελική στα 317 χλμ./ώρα).

Οι αριθμοί, εξάλλου, είναι μόνο μια έκφανση των δυνατοτήτων της νέας GT3. Ο ήχος, η αίσθηση, η σύνδεσή της με τον άνθρωπο πίσω από το τιμόνι, η οδήγηση με άλλα λόγια, βρίσκονται στο επίκεντρο. Και δεν χρειάζεται κάποια πίστα ή χρόνοι στο Nurburgring για να το διαπιστώσεις. Μια γρήγορη βόλτα στο βουνό, μένοντας στο ρεύμα σου, κύριος, χωρίς να «κόβεις» στροφές και να νομίζεις πως βρίσκεσαι στο Pikes Peak, αρκούν με το παραπάνω.

Get it on Google Play Download on the App Store