0-320 χλμ./ώρα με Honda Integra Turbo (+video)

Το Honda Integra Type R DC2 είναι κατά γενική ομολογία, ένα από τα καλύτερα- αν όχι το καλύτερο- μπροστοκίνητα αυτοκίνητα που έχουν υπάρξει. Ο 1.800αρης VTEC με τα 200 άλογα στις 8.000 σ.α.λ. και τον κόφτη στις 8.600 σ.α.λ. η «κλειστή» κλιμάκωση του 5ταχυτου χειροκίνητου κιβωτίου, η ανυπέρβλητη αμεσότητα του μπροστινού, η σχεδόν τηλεπαθητική συμμετοχικότητα της ουράς, όλα συνέβαλλαν στην διαμόρφωση του θρύλου.

Δείτε ακόμα: Ελληνικό Mitsubishi Lancer Evo «πυροβολεί» (+video)

Μπορεί να μην είναι ιδιαιτέρως γνωστό, όμως πολλά Integra Type R πρώτης γενιάς έκαναν και κάνουν ακόμα μεγάλη καριέρα στους αγώνες dragster. Το συγκεκριμένο, αναμφίβολα είναι ο βασιλιάς τους. Ο B18C έχει υποστεί βαρύτατες μετατροπές, διατηρώντας ωστόσο τον κυβισμό των 1.797 κ.εκ. Έμβολα, μπιέλες, στρόφαλος, κεφαλή, δαχτυλίδια, εκκεντροφόροι κλπ έχουν αντικατασταθεί, όπως και οι αντλίες νερού/βενζίνης. Τη βελτίωση του μοτέρ έχει αναλάβει το συνεργείο Turbogarage Integra, που ειδικεύεται σε τούρμπισμα του εν λόγω μοντέλου – αλλά και γενικότερα Honda. Η ηλεκτρονική διαχείριση των πάντων είναι καθήκον του εγκεφάλου της WKT, με τα αποτελέσματα να προκαλούν τουλάχιστον δέος.

Διαβάστε επίσης: Honda Integra Type R «γαζώνει» με 9.000 σ.α.λ. στην autobahn (+video)

Το ιαπωνικό κουπέ έχει δυναμώσει τόσο, που το κοντέρ δεν αρκεί πια για να καταγράψει τις επιδόσεις. Ο κινητήρας αποδίδει 945 ίππους, στροφάροντας στις 11.000 σ.α.λ. και φτάνοντας στα 320 χλμ./ώρα μέσα σε μισό μίλι (804 μέτρα)! Ο τρόπος που η βελόνα του ταχύμετρου σαρώνει τις ενδείξεις μόλις οι εμπρός τροχοί βρουν πρόσφυση, πραγματικά μας αφήνει με το στόμα ανοιχτό. Σχεδόν στην ίδια κλίμακα, που το κάνει ο απόκοσμος ήχος του!

Get it on Google Play Download on the App Store