Ξεχασμένη μάντρα Peugeot γεμάτη διαμάντια (+video)

Οι αντιπροσωπείες που έχουν αφεθεί στις αποσκευές του χρόνου, παρουσιάζουν τεράστιο ενδιαφέρον. Τόσο για το πώς έφτασαν στο σημείο να μείνουν εγκαταλελειμμένες, όσο και για το πώς τα αυτοκίνητα παραμένουν στη θέση τους επί δεκαετίες. Η ξεχασμένη μάντρα με Peugeot, που θα δούμε σήμερα, αποτελεί την πιο πρόσφατη προσθήκη σε αυτή την ιδιαίτερη κατηγορία.

Ανακαλύφθηκε από τον YouTuber The Bearded Explorer, κάπου στη Γαλλία. Τα σημάδια της εγκατάλειψης και του πέρατος των ετών, ολοφάνερα. Η άλλοτε αντιπροσωπεία και εξουσιοδοτημένη μονάδα σέρβις είναι ανενεργή για τουλάχιστον 20 χρόνια, με τα αίτια της ατυχούς κατάληξης να παραμένουν άγνωστα. Το μόνο σίγουρο είναι πως όποιος κι αν ήταν ο λόγος του «λουκέτου», άφησε πίσω του αυτοκίνητα που πολλοί θα ήθελαν στη συλλογή τους. Πρώτο και καλύτερο ένα 505 STi, μαζί με ένα 405 SR δίπλα του. Η κατάσταση και των δυο είναι αρκετά κακή, ειδικά του 505, αλλά για αυτό υπάρχουν οι αναπαλαιώσεις.

Το ίδιο ισχύει και για άλλες παρουσίες που στοιχειώνουν την εγκαταλελειμμένη αντιπροσωπεία, όπως ένα Nissan Micra κι ένα Ford Focus 1ης γενιάς, αρκετά Peugeot 406 και 306, ένα 305, ένα Fiat Palio Weekend, ακόμα κι ένα 203 από τη δεκαετία του 50. Μαζί τους και εκπρόσωποι της Mazda (ένα Premacy κι ένα 626), ενώ ένα 605 SRi μοιάζει να είναι στην πιο «μάχιμη» κατάσταση από όλα. Στο συνεργείο βρίσκουμε δεκάδες manual και ανταλλακτικά, ωστόσο η χρησιμότητά τους (των ανταλλακτικών, όχι των εγχειριδίων) είναι συζητήσιμη καθώς η σκουριά καλύπτει πολλά εξ αυτών.

Get it on Google Play Download on the App Store