Τρακαρισμένο Lexus LFA θέλει μισό εκατ. σε επισκευές

Το Lexus LFA συγκαταλέγεται στα πιο συλλεκτικά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν, απαιτώντας τεράστια ποσά για την απόκτησή του. Τεράστια ποσά, βέβαια, χρειάζονται τέτοια αυτοκίνητα τόσο στη συντήρησή τους, όσο και όταν επέλθει η «στραβή». Αναλόγως έκτασης αυτής, το κόστος μπορεί να εκτιναχθεί μέχρι στο μισό εκατομμύριο!

Το ασημί LFA που βλέπουμε, πρόσφατα είχε την ατυχία να συμμετάσχει σε ατύχημα. Ο οδηγός του θέλησε να κάνει το κομμάτι του σε μια εκδήλωση, απελευθερώνοντας απότομα τα 560 άλογα του ανεπανάληπτου 4.8 V10. Ο συνδυασμός αργών/ανίκανων χεριών και πίσω κίνησης έστειλε το ιαπωνικό υπεραυτοκίνητο σε πυροσβεστικό κρουνό, προκαλώντας τεράστιες ζημιές στο αμάξωμα και το πλαίσιο. Δεξιά πόρτα, μαρσπιέ και πίσω προφυλακτήρας είναι τα τρία κυριότερα ζητήματα φαναρτζοδουλειάς, ωστόσο υπάρχουν ακόμα περισσότερα από κάτω. Πάτωμα και πλαϊνά σίγουρα έχουν σπάσει, ενώ το ίδιο ισχύει -κατά πάσα βεβαιότητα- για κάποιες από τις αναρτήσεις και την εξάτμιση.

Όλως περιέργως μόνο μια ζάντα ράγισε, ωστόσο ενδεχομένως να θέλουν και οι δυο δεξιές αλλαγή με τέτοιο «μπαμ». Επιδιόρθωση μάλλον θέλει και ο μηχανισμός ενεργοποίησης της αεροτομής, καθώς όπως αναφέρεται δεν λειτουργεί πλέον. Εκτεταμένες επισκευές, λοιπόν, σε ένα σπάνιο (500 όλα κι όλα στον κόσμο) και πανάκριβο (πολύ πάνω από 500.000 ευρώ στις δημοπρασίες) αυτοκίνητο. Πόσο πάνε όλες μαζί; Η σχετικά συντηρητική εκτίμηση τοποθετεί τον λογαριασμό στην περιοχή των 500.000 δολαρίων (457.405 ευρώ), ενώ δεν αποκλείεται να τις ξεπερνά κιόλας αναλόγως το κόστος των μεταφορικών στα ανταλλακτικά!

Get it on Google Play Download on the App Store