Toyota Land Cruiser κουβαλάει S-Class στην οροφή!

Το Land Cruiser χτίζει τη φήμη του άφθαρτου εδώ και 72 ολόκληρα χρόνια, από όταν παρουσιάστηκαν τα πρώτα BJ και FJ. Όποτε η Toyota παρουσιάζει νέο μοντέλο, πρώτα ξέρουμε ότι θα είναι «σκύλος» εκτός δρόμου και από πλευράς αξιοπιστίας, και μετά όλα τα άλλα. Έχουμε δει όλα τα Land Cruiser να ανταπεξέρχονται επιτυχώς σε κάθε είδος κακουχία, αλλά να κουβαλάει ολόκληρη Mercedes S-Class στην οροφή; Εδώ μιλάμε για παγκόσμια πρώτη.

Πού θα μπορούσε να απαθανατιστεί κάτι τέτοιο; Μα φυσικότατα, στη Ρωσία. Ένα Land Cruiser 100 εθεάθη να μεταφέρει μια S-Class, και μάλιστα Maybach, όχι με τρέιλερ ή κοτσαδόρο όπως θα έκαναν σε μια νορμάλ χώρα, αλλά στην οροφή! Από τις φωτογραφίες διακρίνονται κάποιες βάσεις (μπορεί να είναι και ιμάντες!) που βγαίνουν από το εσωτερικό του ιαπωνικού SUV, στηρίζοντας την πλατφόρμα που φιλοξενεί τη γερμανική λιμουζίνα. Η ιδιότυπη αυτή κατασκευή εδράζει δυο μονοκόμματες στήλες, σαν καδρόνια που φαίνονται, οι οποίες λειτουργούν σαν τάκοι και κρατούν πάνω τους τη βαριά ναυαρχίδα.

Όπως παρατηρούμε η κατανομή βάρους δεν είναι η καλύτερη, καθώς η S-Class εξέχει αρκετά προς τα πίσω. Κάτι που επιφέρει τις ανάλογες επιπτώσεις στον κουβαλητή και τις βλέπουμε, μέσα από την πίσω ανάρτηση που έχει «κάτσει». Υπάρχει βέβαια αερανάρτηση στο J100, βοηθώντας στον όσο το δυνατόν καλύτερο καταμερισμό των φορτίων, αλλά τι να κάνει κι αυτή στο φινάλε; Μιλάμε για 2.300 κιλά μόνο από το Land Cruiser, συν άλλα τόσα από τη Maybach. Οπότε συνολικά, οι αναρτήσεις του Toyota καλούνται να σηκώσουν πάνω από 4,5 τόνους!

Το γιατί επιλέχθηκε αυτός ο τρόπος μεταφοράς της -προφανώς χαλασμένης- 5,5μετρης limo, λογικά επαφίεται στην εκκεντρικότητα του κατόχου της. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι Ρώσοι, τα αυτοκίνητα ανήκουν σε έναν ιδιόρρυθμο vlogger που αρέσκεται να γυρνάει βίντεο ταλαιπωρώντας τη Maybach. Λογικά η Γερμανίδα είπε «αρκετά» και σταμάτησε να λειτουργεί, κυριολεκτικά μεταφέροντας το βάρος στον Ιάπωνα. Για την κατάσταση της οροφής, μόνο να φανταστούμε μπορούμε. Αλλά έχει το τρίγωνο να κρέμεται από τη Maybach, ασφάλεια πάνω από όλα…

https://www.instagram.com/reel/CzV8GjbIzFc/?utm_source=ig_embed&ig_rid=38494989-a51d-41ff-97e2-2199bf23175c

Get it on Google Play Download on the App Store