Toyota Hilux με 1,6 εκατ. χλμ. δεν σταματά πουθενά (+video)

Τα ιαπωνικά αυτοκίνητα δεν χρειάζεται να αναφέρουμε για τι φημίζονται. Η αξιοπιστία είναι συνώνυμο των κατασκευών από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, έχοντας περιπτώσεις σαν του συγκεκριμένου Toyota Hilux να επικυρώνουν το ανωτέρω ρητό.

Η καριέρα του μπεζ pick up μόνο ιδανικά δεν ξεκίνησε, καθώς πίσω στο 1980, όταν και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά, ενεπλάκη σε τρακάρισμα μόλις 2 εβδομάδες μετά την αγορά του. Ο ιδιοκτήτης δεν πτοήθηκε, το επισκεύασε και ταυτόχρονα πρόσθεσε roll cage στην καμπίνα για να έχει το κεφάλι του ήσυχο, αδιαφορώντας για την απώλεια της εγγύησης. Από την πρώτη χρονιά των 80’s μέχρι σήμερα, το εν λόγω Hilux δεν έχει σταματήσει να γράφει χιλιόμετρα – και μάλιστα, πολλά εξ αυτών αφορούν εκτός δρόμου διαδρομές.

Όπως βλέπουμε, το αμάξι δεν κρύβει την ταλαιπωρία που έχει περάσει. Το αμάξωμα εμφανίζει ξεθωριάσματα και σκασίματα, ενώ παρατηρούνται και σκουριές σε ορισμένα σημεία. Πίσω προφυλακτήρας δεν υπάρχει πια, με το ρόλο του να αναλαμβάνει πλέον ένας σωλήνας. Το εσωτερικό είναι σε ακόμα χειρότερη κατάσταση, με τρύπες στο πάτωμα, πάνελ από τις πόρτες και επενδύσεις να λείπουν, γυμνές καλωδιώσεις κι ούτω καθεξής. Ο εργοστασιακός ασύρματος, ωστόσο, αποτελεί φοβερή πινελιά.

Όσο προβληματικό είναι εξωτερικά και εσωτερικά, τόσο αψεγάδιαστο είναι μηχανικά το αυτοκίνητο. Πρώτος κινητήρας ήταν ένας τετρακύλινδρος 2.2 λίτρων, ο οποίος στις 643.737 χλμ. αντικαταστάθηκε από τον ισχυρότερο των 2.4 λίτρων. Όχι λόγω προβλήματος, αλλά γιατί ο κάτοχος του Hilux ήθελε παραπάνω δύναμη. Μη φανταστείτε κάποια τρελή αναβάθμιση στην ισχύ, από τα 97 άλογα ανέβηκε στα 109 (αμφότεροι βενζινοκινητήρες). Μια χαρά του έκαναν όμως, για να συμμετέχει σε ράλλυ και off road events! Το Hilux που βλέπουμε έχει πάρει μέρος σε δεκάδες αγώνες, πραγματοποιώντας αμέτρητα άλματα και αντιμετωπίζοντας πολύ δύσκολα τερέν. Αναμενόμενα, με τέτοια χρήση όλα τα εξαρτήματα των αναρτήσεων έχουν αλλαχτεί τουλάχιστον μια φορά στα 1,6 εκατ. χλμ. (1.609.344 χλμ. για την ακρίβεια) που μετράει έως τώρα. Και θα αλλαχτούν εκ νέου, καθώς το απτόητο Toyota συνεχίζει με σθένος να ορμάει σε βουνά και λαγκάδια.

Get it on Google Play Download on the App Store