Το VW Golf GTI που δεν καταλαβαίνει από σφαίρες

Το μοναδικό αλεξίσφαιρο VW Golf GTI MK8 στον πλανήτη είναι προνόμιο των Νοτιοαφρικανών, καθώς η Armormax ανέλαβε να θωρακίσει την καμπίνα επιβατών του γερμανικού hot hatch.

Η εταιρία με έδρα το Γιοχάνεσμπουργκ ειδικεύεται στη δημιουργία θωρακισμένων αυτοκινήτων, με ειδίκευση στις λιμουζίνες και τα πολυτελή SUVs. Παρόλα αυτά, επειδή υπάρχουν πελάτες που δεν οδηγούν/μετακινούνται στο πίσω κάθισμα μόνο ναυαρχίδων, ετοίμασε το πρώτο θωρακισμένο Golf GTI 8ης γενιάς στον κόσμο. Το λευκό GTI λαμβάνει θωράκιση επιπέδου B4 (B7 το ανώτερο), αποτελούμενη από προστατευτικές πλάκες σε πόρτες, κολώνες και πίσω καθίσματα (στο χώρισμα με το χώρο αποσκευών), αλλά και ειδικά βαλλιστικά κρύσταλλα Optima στα πλαϊνά παράθυρα και τα παρμπρίζ. Το πακέτο ολοκληρώνεται από ραδιοεπικοινωνία, με την οποία μπορούν να μιλήσουν οι επιβάτες με όποιον βρίσκεται απ’ έξω (δεν ανοίγουν τα παράθυρα).

Σύμφωνα με την Armormax, το αμάξωμα και τα παράθυρα του Golf GTI της αντέχουν βολές από πιστόλια και καραμπίνες. Όπως είναι λογικό, η θωράκιση αυξάνει σημαντικά το βάρος του αυτοκινήτου -κατά 180 κιλά (1.681 στο σύνολο)- οπότε εξίσου αναμενόμενα δεν είναι το ίδιο γρήγορο με το απλό GTI. Επιδόσεις δεν ανακοινώνονται, αλλά σίγουρα δεν θα επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 6,2 δλ. (με το 7άρι DSG, 6,4 δλ. με το 6άρι χειροκίνητο). Πολύ μεγαλύτερη είναι η διαφορά μεταξύ κανονικού και αλεξίσφαιρου στην τιμή, καθώς το θωρακισμένο κοστίζει 106.830 δολάρια (98.450 ευρώ)!

Get it on Google Play Download on the App Store