Το πλοίο της Hyundai που κάνει ησυχία για το βυθό!

Μπορεί να μην είναι ευρέως γνωστό, όμως η Hyundai διατηρεί μακρά παράδοση στο χώρο της ναυτιλίας. Για την ακρίβεια, αποτελεί τον μεγαλύτερο κατασκευαστή πλοίων στον κόσμο!

Κατά συνέπεια, μόνο αμέτοχη δεν μπορεί να μένει στις εξελίξεις του κλάδου. Ο οποίος, όπως και το σύνολο της βιομηχανίας, συμμετέχει στον αγώνα κατά των εκπομπών ρύπων. Μέρος αυτού, το εγχείρημα International Quiet Ocean Experiment (IQΟE) που αποσκοπεί στη μείωση του θορύβου από τα πλοία, για την αποφυγή διατάραξης της υδάτινης ζωής. Από το 2015 που ξεκίνησε το πείραμα, οι κατασκευαστές εξελίσσουν τεχνολογίες που μειώνουν τα παραγόμενα ντεσιμπέλ στο βυθό της θάλασσας. Μέχρι και πιστοποίηση αθόρυβης λειτουργίας υπάρχει, με την ονομασία «Silent-E».

Μέχρι σήμερα, η ανώτατη διάκριση για την εξασφάλιση γαλήνης στην υποβρύχια ζωή αποτελούσε προνόμιο των επιβατηγών πλοίων. Η Hyundai Samho Heavy Industries (HSHI) γίνεται ο πρώτος κατασκευαστής που κερδίζει τον χαρακτηρισμό Silent-E για εμπορικό καράβι, δείχνοντας το δρόμο για πιο ήσυχες θαλάσσιες μεταφορές. Δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλές τεχνικές λεπτομέρειες για το πλοίο, πέρα από ότι το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο φτάνει τα 115.000 κοντέινερ. Το μόνο σίγουρο είναι πως πρόκειται για μια πρωτοποριακή εφαρμογή των Κορεατών, που τους βάζει σε θέση ισχύος εν όψει των αυστηρότερων κριτηρίων του Διεθνή Οργανισμού Ναυσιπλοΐας, αναφορικά με τα επίπεδα υποβρύχιου θορύβου.

Get it on Google Play Download on the App Store