Το πιο premium μέλι από τη Bentley!

Η Bentley είναι δεκαετίες τώρα συνώνυμη των αυτοκινήτων πολυτελείας, που κοστίζουν πάρα πολλά χρήματα και απευθύνονται σε πολύ εύπορους. Ωστόσο έχει εξελίξει και άλλες πολύ… γλυκιές δραστηριότητες, όπως είναι η παραγωγή μελιού, από μελίσσια που είναι τοποθετημένα στις εγκαταστάσεις της, στο Crewe.

Οι ασταμάτητες εργάτριες «Flying Bees» είχαν φέτος μια εξαιρετικά γόνιμη σεζόν, όπως έγινε και με τις οικονομικές επιτυχίες της βρετανικής μάρκας στα αυτοκίνητα. Μια αποικία 120.000 αυτόχθονων μελισσών από 2 μόλις κυψέλες, που εγκαταστάθηκαν τον Μάιο του 2019 ως μέρος της στρατηγικής βιώσιμης #GOTOZERO της Bentley, έχουν πλέον εξελιχθεί σε ένα εντυπωσιακό σμήνος άνω του 1 εκατ. μελισσών, που κατανέμονται σε 17 διαφορετικές κυψέλες! Από αυτή την πρώτη δυάδα συλλέχθηκε φέτος η εκλεκτή παρτίδα Black Edition, που ξεχωρίζει από το πιο σκούρο χρώμα και τις ανάλογες, ακόμα πιο premium, ταμπέλες στη συσκευασία.

Συνολικά η φετινή πέμπτη κατά σειρά σοδειά έβγαλε 1.500 βαζάκια μέλι (500 εκ των οποίων Black Edition), στην πιο παραγωγική χρονιά μελισσοκομίας της βρετανικής εταιρίας. Όπως κάθε από τις προηγούμενες 4 σεζόν όμως, το μέλι της Bentley δεν είναι προς πώληση. Τα μέλια θα μοιραστούν στους εργαζόμενους της Bentley και θα προσφερθούν ως δώρα για VIP επισκέπτες και καλεσμένους, στα κεντρικά γραφεία της Bentley στο Crewe. Ό,τι πρέπει, δηλαδή, για το αγαπημένο τσάι των Άγγλων. Εκτός από τις μέλισσες, άλλες δραστηριότητες της Bentley πέρα από τα αυτοκίνητα, αφορούν την τοποθέτηση «σπιτιών» για πουλιά και σκαντζόχοιρους, καθώς και την φύτευση 100 δέντρων. Επίσης, πάνω από 5.000 βολβοί από το υπέροχο λουλούδι του νάρκισσου φυτεύτηκαν σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, για να ενισχυθεί ή χλωρίδα και η πανίδα. Να σημειωθεί ότι φέτος κλείνουν 5 χρόνια ουδετερότητας άνθρακα στις εγκαταστάσεις της Bentley.

«Η αποικία με τις ακούραστες εργάτριές μας αποδεικνύεται πιο παραγωγική από ποτέ», δήλωσε ο Andreas Lehe, επικεφαλής του τμήματος παραγωγής στη Bentley. «Αυτή η συναρπαστική πρωτοβουλία δείχνει την εφαρμογή της στρατηγικής Beyond100, καθώς εστιάζουμε στο να κάνουμε τις εγκαταστάσεις Pyms Lane ακόμα πιο φιλικές προς το περιβάλλον. Ταιριάζει επίσης με τον στόχο της εταιρείας να γίνει ηγέτης στη βιώσιμη πολυτελή κινητικότητα».

Get it on Google Play Download on the App Store