Το Nissan Almera που λατρεύει τα SAAB

H SAAB μπορεί να μας έχει αφήσει χρόνια τώρα (αν και ξαναζεί μέσω Polestar), αλλά το κοινό της δεν σταματά να την αγαπά. Σε σημείο που οι φαν της να προσπαθούν να μετατρέψουν τα αυτοκίνητά τους σε σουηδικά, ακόμα κι αν δεν έχουν καμία σχέση με τη φίρμα από το Τρολχάταν. Βλέπετε το εν λόγω Nissan Almera, εξάλλου.

Το ιαπωνικό μικρομεσαίο μεγαλούργησε στην ελληνική αγορά στα τέλη 90’s-μέσα 00’s, συνεχίζοντας κανονικά μέχρι σήμερα σε άλλες χώρες. Η πρώτη του γενιά είναι αυτή με τις περισσότερες πωλήσεις, και αυτή φυσικά που θυμόμαστε καλύτερα στα μέρη μας. Η συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών Almera MK1 ήταν τετράθυρα, καθότι τότε υπήρχε ακόμα το «σύνδρομο της κούρσας» στην ψυχοσύνθεση του Έλληνα αγοραστή. Αρκετά κυκλοφόρησαν σε τρίθυρο αμάξωμα, ειδικά μετά το λανσάρισμα της έκδοσης Challenge από την ελληνική αντιπροσωπεία. Πεντάθυρα ταξινομήθηκαν ελάχιστα, ωστόσο στο διεθνές στερέωμα σημείωσαν μεγαλύτερη επιτυχία. Γενικότερα πάντως, όταν ακούμε «Almera 1ης γενιάς» το σεντάν έρχεται κατευθείαν στο μυαλό.

Ένα τέτοιο θέλησε να γίνει… SAAB 9000, στη Σιγκαπούρη. Ο κάτοχός του ανέλαβε το Almera (Sentra εκεί) από τον πατέρα του, με σκοπό να το αναπαλαιώσει. Πριν από όλα όμως, ήθελε να το φέρει στα μέτρα της αγαπημένης του αυτοκινητοβιομηχανίας. Ο φίλος μας ήθελε πάντα να αποκτήσει ένα SAAB και στο πρώτο Almera, βρήκε την ιδανική πλατφόρμα. Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου είναι ο γνωστός digital designer Theottle, ο οποίος άφησε τα υπολογιστικά προγράμματα και αποφάσισε να δημιουργήσει στην πραγματικότητα ένα rendering Nissan-SAAB. Το Nisaab, όπως το λέει ο ίδιος, φτιάχνοντας μάλιστα το ανάλογο σήμα.

Ο Theottle αναφέρει πως πάντα το Almera του θύμιζε λίγο SAAB μπροστά, παίρνοντας την απόφαση να κάνει τη φαντασία πράξη. Η νέα μάσκα αποτελεί προϊόν 3D εκτύπωσης, ενώ και τα φώτα πέρασαν από μια μικρή αναδιαμόρφωση. Το τελικό αποτέλεσμα, που κρίνεται ως αρκετά επιτυχημένο, φέρνει τη «μούρη» του Nissan κοντά σε εκείνη του 9000. Από πίσω δεν έχουμε εικόνα, αλλά ο Theottle αναφέρει πως τα φανάρια επίσης έχουν ανασχεδιαστεί, προκειμένου να θυμίζουν τα αντίστοιχα του SAAB 900.

Get it on Google Play Download on the App Store