Το νέο Nissan Z έγινε SUV Fairlady X!

Σπορ SUV η Nissan δεν έχει στη γκάμα της, αλλά το Fairlady X που μόλις παρουσιάστηκε από φοιτητές της κάλλιστα θα μπορούσε να περάσει όπως είναι στην παραγωγή!

Μια ομάδα σπουδαστών του Nissan Gakuen (κάτι σαν TEI Nissan) θέλησαν να μετατρέψουν το νέο Z (που εκεί λέγεται Fairlady Z) σε SUV. Για να τα καταφέρουν, πήραν ένα Murano 2ης γενιάς και άρχισαν να προσαρμόζουν πάνω του κομμάτια από τον «Ζορό». Το εμπρός μέρος, για παράδειγμα, όπου τα φανάρια και ο προφυλακτήρας του Z πήραν θέση, κατόπιν φυσικά των απαραίτητων μετατροπών. Το ίδιο έγινε και πίσω, που απαίτησε σαφώς περισσότερη δουλειά λόγω της μεγάλης διαφοράς στο σχήμα των δυο αυτοκινήτων.

Τα οριζόντια φανάρια, η φάσα που τα ενώνει, ακόμα και η αεροτομή του Z μεταφέρθηκαν στα μετόπισθεν του Murano, με τη μαστοριά των Γιαπωνέζων να τα ενσωματώνουν σε τέτοιο βαθμό που το Fairlady X μοιάζει σαν να έχει βγει από το εργοστάσιο! Η προσοχή στη λεπτομέρεια φτάνει μέχρι την πίσω κολώνα, όπου το σχήμα μιμείται εκείνο του Z. Οι αλλαγές περιλαμβάνουν και αλλαγές στα φτερά, ιδίως μπροστά όπου τα φουσκώματα είναι έντονα. Οι φοιτητές μάλιστα δεν άφησαν παραπονεμένο ούτε το εσωτερικό, τοποθετώντας σχεδόν ολόκληρο το ταμπλό του Z. Στο video εξάλλου μπορούμε να δούμε πως «έλυσαν» το μεγαλύτερο μέρος του αυτοκινήτου μέσα-έξω, προκειμένου να το φέρουν στα μέτρα του Fairlady Z.

Πληροφορίες δεν ανακοινώνονται για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Fairlady X, αλλά λογικά δεν έχει μεταφερθεί ο 3.0 V6 twinturbo των 405 ίππων. Αδύναμο, πάντως, δεν μπορείς να πεις το Murano, καθώς έφερε τον κινητήρα του 350Z σε detuned μορφή: από τα 280 άλογα εκείνου του Z, ο ατμοσφαιρικός 3.5 V6 απέδιδε 256 ίππους.

Get it on Google Play Download on the App Store