Το Mercedes-AMG One στα πιο κατάλληλα χέρια

Το Mercedes-AMG One εξελίχτηκε για να φέρει τα μονοθέσια της Formula 1 στο δρόμο. Ο κινητήρας προέρχεται απευθείας από τις κατασκευές που οδηγούσαν οι Lewis Hamilton και Valtteri Bottas (στην Alfa Romeo σήμερα ο δεύτερος), αναρτήσεις, αεροδυναμική και σασί επίσης αντλούν επιρροές από τους πρωταθλητές της Mercedes-AMG Petronas F1 Team. Από τη στιγμή που οι δυνατότητες του One πηγάζουν από την κορυφή του motorsport, φυσικό κι επόμενο να απαιτεί αναλόγου επιπέδου οδηγούς για να τις αναδείξουν.

Ο Bottas είναι ιδανική περίπτωση, έχοντας συμμετάσχει και στην εξέλιξη του ίδιου, του αυτοκινήτου. Μπορεί από πέρσι να είναι μέλος της Alfa Romeo Sauber, αλλά για 5 χρόνια αποτελούσε κύριο γρανάζι της γερμανικής παντοκρατορίας, που μέχρι το 2021 «εξαφάνιζε» τα πρωταθλήματα Κατασκευαστών (και Οδηγών, με τον Hamilton). Ο Φινλανδός, λοιπόν, (που πριν μερικές εβδομάδες είχε παραλάβει και μια Giulia GTAm) είναι ο ιδανικός άνθρωπος για να απολαύσει στο έπακρο τις χάρες του One. Από εδώ και στο εξής θα μπορεί να το κάνει, καθώς παρέλαβε το νέο του αυτοκίνητο από την έδρα της Mercedes-AMG.

O 33χρονος πιλότος ταξίδεψε στο Affalterbach για να πάρει τα κλειδιά του μπλε One του, μπαίνοντας στο ίδιο κλαμπ με τους Lewis Hamilton και Nico Rosberg που επίσης έχουν παραγγείλει το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής σε Nurburgring και Monza.  Θυμίζουμε πως το «Ένα» διαθέτει ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα, κεραμικά φρένα, ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση και 1.063 ίππους, που πηγάζουν από τον 1.600άρη V6 twinturbo (κόφτης στις 11.000 σ.α.λ.) και τους 4 ηλεκτροκινητήρες, επιτρέποντας στο One να επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα μέσα σε 2,9 δλ. και στα πρώτα 200 χλμ./ώρα σε 7,0 δλ., με την τελική στα 352 χλμ./ώρα. Πέρα από τον κινητήρα προέλευση Formula 1 έχει και το σύστημα DRS, που μειώνει την κλίση της αεροτομής στην ευθεία και αυξάνει την ταχύτητα.

H παραγωγή του One, που έχει ήδη πουληθεί στην πλειοψηφία της, θα περιοριστεί στα 275 κομμάτια, με αρχική τιμή για κάθε ένα στα 2,27 εκατομμύρια ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store