Το μεγάλο πρόβλημα της Bugatti W16 Mistral (+video)

Τα υπεραυτοκίνητα αρέσουν σε όλους, όμως αυτοί που μπορούν να τα έχουν είναι ελάχιστοι, αφού η απόκτησή τους ισοδυναμεί με πολλά εκατομμύρια ευρώ. Όπως για παράδειγμα ισχύει για τη Bugatti W16 Mistral των 5 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία θα κατασκευαστεί συνολικά σε 99 αντίτυπα. Φυσικά πριν ακόμα τη δουν οι… κοινοί θνητοί, είχε ήδη βρει τους μελλοντικούς της κατόχους.

Ωστόσο όπως όλα τα υπεραυτοκίνητα, έτσι και η Bugatti W16 Mistral δεν είναι για καθημερινές βόλτες, πόσο δε μάλλον όταν αρχίσουν να πέφτουν οι πρώτες σταγόνες από τον ουρανό. Πρόκειται για το απόλυτο roadster, χωρίς όμως ούτε με μια απλή κουκούλα για να προστατέψει τους επιβάτες και το εσωτερικό από μια νεροποντή. Στο βίντεο που θα παρακολουθήσετε παρακάτω, μια ομπρέλα Bugatti δίνει τη λύση για την απρόσμενη αυτή στιγμή, αλλά υπό ευνοϊκές συνθήκες. Τώρα θα πείτε, «ας την είχα έστω για μια μέρα και ας έβρεχε»..

Να υπενθυμίσουμε ότι η W16 Mistral βασίζεται στη Chiron, όμως διαφοροποιείται αρκετά από αυτή εξωτερικά. Το εσωτερικό προέρχεται από τη Chiron, αλλά με κάποιες απαραίτητες αλλαγές σε υλικά και επενδύσεις. Παράλληλα η Mistral ρίχνει την αυλαία του W16 κινητήρα με τα τέσσερα turbo και τα 20 χρόνια ιστορίας. Το μηχανικό αυτό σύνολο των 8 λτ. αποδίδει 1.600 ίππους και 1.600 Nm ροπής και προέρχεται από τη Chiron Super Sport 300+, η οποία έφτασε την τελική ταχύτητα των 490 χλμ./ώρα!

Παρακολουθείστε παρακάτω το βίντεο με τη Bugatti W16 Mistral και την… ομπρέλα.

Get it on Google Play Download on the App Store