Το Ford Mondeo αλλάζει σε SUV

Οι τάσεις της αγοράς δεν ενδιαφέρονται για παράδοση και ιστορικό. Μπορεί ένα μοντέλο να είναι επιτυχημένο για πάνω από 20 χρόνια, αλλά η κατηγορία του να μην «τραβάει» πια. Η μόνη λύση, είναι η προσαρμογή. Κάτι που η Ford γνωρίζει πολύ καλά, με το Mondeo να αλλάζει σε SUV προκειμένου να μην «βουλιάξει».

Πηγές από την εταιρία και κατασκοπευτικές φωτογραφίες πρωτοτύπων δοκιμών, μαρτυρούν πως η μετεξέλιξη σε crossover είναι προαπαιτούμενο για την επιβίωση. Οι ψηφιακές απεικονίσεις του KDesign AD μας δείχνουν πώς θα μπορούσε να μοιάζει το Mondeo 5ης γενιάς, στην έκδοση ST κιόλας. Το εμπρός μέρος μοιάζει με κράμα του σημερινού με την ηλεκτρική Mustang E-Mach, ενώ πίσω δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως φέρνει σε Audi Q8 ή Lamborghini Urus. Το «Μπλε Οβάλ» αναβίωσε με μεγάλη επιτυχία το Puma ως crossover, οπότε μπορούμε να περιμένουμε τα καλύτερα για τη «μετάλλαξη» του Mondeo.

θα βασίζεται στην πλατφόρμα C2, αυτή που πατάνε τα Focus και Kuga, όντας διαθέσιμο με κινητήρες βενζίνης, ντίζελ, ήπιο και plug-in υβριδικό. Η πρόκληση για τη Ford συνίσταται στην εμπορική τοποθέτηση του αυτοκινήτου. Αυτή τη στιγμή, στην γκάμα της φίρμας γίνεται πανικός από crossover και SUV μοντέλα: Fiesta ActivePumaEcoSportFocus ActiveKuga. Κατά πάσα πιθανότητα θα τοποθετηθεί ανάμεσα στο Focus Active και το Kuga, αν και δεν αποκλείεται να αναλάβει την κορυφή της γκάμας – τουλάχιστον στο ευρωπαϊκό κομμάτι. Να αναφέρουμε, δε, πως κάτι αντίστοιχο εξετάζει η Opel για το μέλλον του Insignia.

Όσο να αφορά το ντεμπούτο του Mondeo MK5, η πιθανότερη χρονολογική τοποθέτηση το θέλει στο τρίτο τρίμηνο του 2021, αν και δεν αποκλείεται να φτάσουμε στις αρχές του επόμενου έτους.

Get it on Google Play Download on the App Store