Το Fiat 500 του Ζέλικο Ομπράντοβιτς

Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τους αστέρες της μπάλας, πορτοκαλί ή πολύχρωμης, να κυκλοφορούν με πανάκριβα αυτοκίνητα. Για την ακρίβεια όχι μόνο τους παίχτες, αλλά και τους προπονητές. Ο Κάρλο Αντσελότι της Ρεάλ Μαδρίτης, ας πούμε, οδηγεί καθημερινά μια BMW i4 M50, δίχως καν να την έχει αγοράσει. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ωστόσο, ακολουθεί μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση και αρκείται σε ένα Fiat 500!

O πιο επιτυχημένος κόουτς του ευρωπαϊκού μπάσκετ, με 9 Ευρωλίγκες (5 με τον Παναθηναϊκό, από μία με Παρτιζάν, Μπανταλόνα, Ρεάλ, Φενέρμπαχτσε), δεν χρησιμοποιεί κάποιο πολυτελές σεντάν ή μια από τις ατελείωτες επιλογές στα θηριώδη SUV για τις μετακινήσεις του. Αντί αυτού, προτιμά να χαίρεται την ευελιξία και την ευκολία στην οδήγηση του μικρού Fiat, όπως φαίνεται σε πλάνα που τραβήχτηκαν μετά από ματς της Παρτιζάν. Ο Ομπράντοβιτς (o Ζέλικο, γιατί υπάρχει κι ο Σάσα της Μονακό) μάλιστα έχει επιλέξει μια από τις θερμικές εκδόσεις του 500, με τον υβριδικό τρικύλινδρο 1.000άρη των 70 ίππων και 92 Nm ροπής, που συνεργάζεται με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο.

Το 500 1.0 Hybrid επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώρα σε 13,8 δλ. και φτάνει τα 167 χλμ./ώρα μέγιστης ταχύτητας, με μέση κατανάλωση 4,6 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 106 γρ./χλμ. Στη χώρα μας ξεκινά από τις 16.777 ευρώ, την ώρα που το ετήσιο συμβόλαιο του Σέρβου προπονητή ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ. Προφανώς άνετα θα μπορούσε να οδηγεί Ferrari, αλλά ο Ζέλικο ξέρει να εκτιμά τα προτερήματα και την ξεγνοιασιά που προσφέρει το «500αράκι». Οι παλιότεροι θα θυμούνται και μια ελληνική διαφήμιση του Honda CR-V τρίτης γενιάς με τον Ομπράντοβιτς στο τιμόνι, όταν προπονούσε το «τριφύλλι».

Get it on Google Play Download on the App Store