Το διπλά χρήσιμο εξάρτημα στο νέο Skoda Elroq

Όλα τα Skoda βρίθουν Simply Clever εφαρμογών, που σκοπό έχουν να διευκολύνουν την καθημερινότητα στη συμβίωση με το αυτοκίνητο. Διχτάκια στο πορτμπαγκάζ, κρυφοί αποθηκευτικοί χώροι, ομπρέλες σε θήκες εντός των θυρών (α λα Rolls-Royce μάλιστα), με λίγα λόγια λύσεις σε κάθε πρόβλημα. Το νέο Elroq έχει όλα τα παραπάνω, συν ένα ευφυέστατο εξάρτημα που μπορεί να σε βγάλει από τη δύσκολη θέση εις διπλούν.

Αν παρατηρήσουμε προσεκτικά την πόρτα του πορτμπαγκάζ, θα δούμε μια ειδικά σχεδιασμένη εσοχή και κάτι που φιλοξενείται εκεί, θυμίζοντας δισκέτα (οι παλιότεροι μόλις ανέσυραν από τον σκληρό δίσκο των αναμνήσεων τα floppy disks). Ή σαν σουβέρ, όπως το δει κανείς. Το σήμα της Skoda είναι παρόν, ωστόσο ακόμα και το εκπαιδευμένο μάτι δύσκολα θα αντιληφθεί τη χρησιμότητά του, αν δεν το δει να χρησιμοποιείται – ή να διαβάσει την περιγραφή των Τσέχων. Το εν λόγω εξάρτημα, λοιπόν, είναι ο μετρητής φθοράς των ελαστικών. Το παίρνεις, το βάζεις ανάμεσα στις αυλακώσεις και μετράς το πόση γόμα απομένει στο πέλμα. Αν ήταν μόνο τέτοιο, όμως, δεν θα ήταν απόλυτα Simply Clever. Για αυτό, παράλληλα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως ξύστρα πάγου για παράθυρα-παρμπρίζ!

Η συγκεκριμένη «πατέντα» βέβαια δεν είναι καινούργια στα Skoda, καθώς η Octavia ας πούμε την έχει χρόνια – αλλά στο πορτάκι του ρεζερβουάρ. Το Elroq είναι το πρώτο μοντέλο με τη «deluxe» εκδοχή, στην πόρτα του χώρου αποσκευών, συνοδεύοντας τη με έξτρα θήκες στο δάπεδο του χώρου αποσκευών, αποθηκευτικό χώρο με δυο ποτηροθήκες ανάμεσα στους πίσω επιβάτες, συνολικά 48 λίτρα διαθέσιμα για μικροαντικείμενα στην καμπίνα, που έρχονται να προστεθούν στα 470 λίτρα του πορτμπαγκάζ (1.580 με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων).

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει το γεγονός ότι κόντρα σε πολλά σύγχρονα δεδομένα, οι σχεδιαστές της Skoda δεν έπεσαν στην παγίδα των χειριστηρίων αφής ή την πλήρη μεταβίβαση ελέγχου στην οθόνη αφής του infotainment. Αντί αυτών, και προς τέρψη της εργονομίας, ο οδηγός έχει στη διάθεσή του κανονικά κουμπιά και διακόπτες, τόσο στο ταμπλό όσο και στο τιμόνι.

Get it on Google Play Download on the App Store