Το autogreeknews έτρεξε στο F1 in Schools

Λίγες μέρες μετά τη διεξαγωγή των Παγκόσμιων Τελικών που έγιναν στη Σιγκαπούρη, το ενδιαφέρον του διαγωνισμού F1 in Schools στράφηκε στην Ελλάδα. Χθες, Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η πρώτη φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού F1 in Schools 2023 για Γυμνάσια και Λύκεια, στις εγκαταστάσεις της Ελληνογερμανικής Αγωγής στην Παλλήνη Αττικής.

Το autogreeknews.gr συμμετείχε με την ομάδα Dioxide Experiment Racing του 2ου Πρότυπου Γυμνασίου και Λυκείου Αθηνών, παρέχοντας οικονομική στήριξη στην κατασκευή του μονοθέσιου. Άλλοι χορηγοί της ομάδας ήταν οι Ρέκκας Motion Systems, BreathClo, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος(ΙΣΝ), Φροντιστήριο Άνοδος Δάσος Χαϊδαρίου και papaki.gr.

Πληροφοριακά, πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) παγκοσμίως, που υποστηρίζεται από τη Formula 1 και τη FIA. Μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές από Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια καθώς και φοιτητές που δεν έχουν κλείσει το 19ο έτος της ηλικίας τους. Το F1 in Schools οδηγεί τους μαθητές στην απόκτηση εμπειρικής γνώσης και στην ανάπτυξη πολύτιμων ικανοτήτων για να κάνουν επαγγελματική καριέρα σε τομείς σχετικούς με STEM ή ακόμη και στη Formula 1.

Επιπλέον, οι μαθητές αποκτούν γνώσεις Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας, μαθαίνουν να σχεδιάζουν και να κατασκευάζουν μια μικρογραφία αγωνιστικού αυτοκινήτου Formula 1, χρησιμοποιώντας CAD εργαλεία σχεδίασης σε Η/Υ, CAM εργαλεία κατασκευής σε τρεις διαστάσεις και προγράμματα αεροδυναμικής ανάλυσης σε Η/Υ. Το F1 in Schools υλοποιείται στην χώρα μας από το 2012, με μεγάλες διακρίσεις των ομάδων σε παγκόσμιο επίπεδο, μεταξύ των οποίων και 1η θέση στον κόσμο στους 12ους Παγκόσμιους Τελικούς του 2016 στις ΗΠΑ.

Η ομάδα Dioxide Experiment Racing παρόλη την σκληρή προσπάθεια που έκανε μέχρι λίγο πριν ξεκινήσουν οι αγώνες, τελικά κατάφερε να προκριθεί. Παρόλα αυτά πέτυχε ένα αξιοπρεπή χρόνο της τάξης των 17m/s και το μονοθέσιο έτρεξε με επιτυχία στην πίστα των 20 μέτρων. Η ομάδα θα συνεχίσει και του χρόνου στο διαγωνισμό, ξεκινώντας δουλειά από τον Ιανουάριο. Εμείς τους ευχόμαστε ολόψυχα να κάνουν το καλύτερο δυνατό για να πετύχουν τους στόχους τους. Τα παιδιά αξίζουν χίλια μπράβο για την προσπάθειά τους, αλλά και για τις εμπειρίες που έχουν αποκομίσει.

Get it on Google Play Download on the App Store