Το απόλυτο Lada για εκτός δρόμου διαδρομές (+video)

Τα Lada είναι ξακουστά για την αντοχή, την αξιοπιστία και στην περίπτωση του Niva, τις εκτός δρόμου δυνατότητες. Όσο οξύμωρο κι αν φαίνεται, άλλο off roader στη γκάμα των Ρώσων δεν υπάρχει, δεδομένου ότι το Travel μοιράζεται το όνομα «Niva». Τα Granta και Vesta Cross βγαίνουν στο χώμα, αλλά καθαρόαιμες εκτός δρόμου κατασκευές δεν είναι. Το ίδιο ίσχυε μέχρι πριν λίγο καιρό για το 2106, που τώρα βλέπουμε να έχει περάσει από τον Προκρούστη.

Το 2106 αποτελεί συνώνυμο της σοβιετικής εποχής στην αυτοκινητοβιομηχανία, σχεδιασμένο να αντέχει στον αδυσώπητο χειμώνα της Σιβηρίας. Niva δεν είναι, αλλά μπορεί με άνεση να κινηθεί ακόμα σήμερα πέρα από την άσφαλτο, παρότι κουβαλάει κοντά 50 χρόνια στην πλάτη (το 1976 ντεμπούτο). Απλούστατη κατασκευή, με μοτέρ 1.3 ή 1.6 λίτρων στα 64 ή 75 άλογα αντίστοιχα, κίνηση πίσω και παροιμιώδη αξιοπιστία. Η καλύτερη βάση για πειραματισμούς, δηλαδή, όπως πιστοποιεί το Garage 54. Οι Ρώσοι τεχνίτες που ειδικεύονται στις ιδιόρρυθμες «πατέντες», πήραν το 2106 και το μετέτρεψαν σε ένα είδος «monster truck»!

Η ανάρτηση είναι αυτή που δέχτηκε τις περισσότερες μετατροπές, σε μια απίθανη ιδιοκατασκευή που περιλαμβάνει σιδερένιες πλάκες, προσαρμοστικές ενέργειες στα αμορτισέρ και αλυσίδες. Τα τέσσερα κομμάτια σίδερο τοποθετούνται ως επεκτάσεις των αμορτισέρ, εν είδει lift kit, εκτινάσσοντας την απόσταση από το έδαφος στα 400+ χλστ.! Η μετάδοση της κίνησης γίνεται πλέον με αλυσίδες, σαν σε μοτοσικλέτα (!), οι οποίες περνούν την ισχύ από τις πλήμνες σε έναν μηχανισμό στο κάτω μέρος της πατέντας, που με τη σειρά του συνδέεται στους τροχούς. Τα φρένα, αντίθετα, λειτουργούν κανονικά όπως πριν.

Get it on Google Play Download on the App Store