Τέλος το Honda NSX από την Ιαπωνία

Η Honda γιόρτασε πέρσι τα 30α γενέθλια του NSX και άφησε να διαρρεύσει πως ετοιμάζει έκδοση Type R, όμως η εμπορική πορεία του supercar της εξακολουθεί να σημειώνει καθοδική πορεία. Τόσο δε, που σταμάτησε να διατίθεται στην εγχώρια αγορά!

Το NSX αναφέρεται ως «μη διαθέσιμο πλέον» στον επίσημο ιστότοπο της Honda, στην Ιαπωνία, κάτι που σημαίνει πως το NSX αποσύρθηκε από τους εκεί τιμοκαταλόγους. Το Car Watch επιβεβαιώνει, μέσω πληροφόρησης από τη Honda, πως το αυτοκίνητο δεν πωλείται πλέον και όποιος θέλει το κεντρομήχανο καμάρι του «Big H» καινούργιο, θα πρέπει να επιλέξει κάποιο από το στοκ. O λόγος δεν είναι άλλος από τις χαμηλές πωλήσεις. Κάτι αντίστοιχο συνέβη στα τέλη του προηγούμενου έτους, στην Αυστραλία, από την αγορά της οποίας το NSX αποσύρθηκε μετά από 5 χρόνια, όπου πωλήθηκαν μόλις 5 κομμάτια!

Προς το παρόν η διάθεση του New Sports unknown (X) world 2ης γενιάς συνεχίζεται κανονικά στην Ευρώπη και τις Η.Π.Α., αλλά δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις στο μέλλον. Είναι χαρακτηριστικό πως στην Αμερική πουλήθηκαν πέρσι 128 αυτοκίνητα, τη στιγμή που η Audi ταξινόμησε 583 R8 και η Mercedes έκανε θραύση με την AMG GT, πουλώντας 2.400 κομμάτια. Ακόμα και το BMW i8, του οποίου η παραγωγή σταμάτησε στα μέσα του έτους, βρήκε 192 αγοραστές.

Ως φαίνεται η υβριδική τεχνολογία (twinturbo V6 3.5 λίτρων και 3 ηλεκτροκινητήρες), η δύναμη (581 συνδυαστικοί ίπποι και 645 Nm ροπής) και οι επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 2,9 δλ. και τελική 307 χλμ./ώρα) του «αστρόπλοιου» της Honda, δεν έχουν καταφέρει να βρουν την απαραίτητη ανταπόκριση από το αγοραστικό κοινό.

Get it on Google Play Download on the App Store