Τέλος η παραγωγή της BMW 6 Gran Turismo

H παραγωγή μιας εκ των πιο αμφιλεγόμενων BMW φτάνει στο τέλος της. Η Σειρά 6 Gran Turismo αποσύρεται από την αγορά έπειτα από 6 χρόνια κυκλοφορίας, σηματοδοτώντας παράλληλα την κατάργηση της τελευταίας εναπομείνασας 6άρας από τη γκάμα των Βαυαρών.

Όπως ανέφερε εκπρόσωπος της BMW Αμερικής: «Ο ρόλος των πρώην BMW Σειρά 6 Coupé, Convertible και Gran Coupé εκπληρώνεται τώρα από την αντίστοιχη Σειρά 8 . Η 6 Gran Turismo G32 ήταν το τελευταίο μέλος της Σειράς 6 και στενά συνδεδεμένη με την προηγούμενη Σειρά 5 (G30/G31). Το λανσάρισμα της νέας 5άρας (G60/G61) σημαίνει τον τερματισμό της παραγωγής για την 6 GT, ωστόσο όσοι θέλουν μια μπορούν να διαλέξουν από το υπάρχον στοκ. Αλλά καλά θα κάνουν να βιαστούν…». Το κλείσιμο της πρότασης περισσότερο ευφημισμός είναι, καθώς η 6 GT (όπως και η αντίστοιχη Σειρά 4) ποτέ δεν υπήρξε εμπορική επιτυχία. Παρόλα αυτά είναι δημοφιλής στις υπηρεσίες μετακίνησης VIP των αεροδρομίων, αποτελώντας μέρος στόλου αρκετών τέτοιων εταιριών στην Ευρώπη.

Ενδεικτικό της κακής εμπορικής πορείας είναι το γεγονός πως στο πρώτο μισό του 2023, κατέλαβε την τελευταία θέση -και με τεράστια διαφορά- στις πωλήσεις της BMW για την εγχώρια αγορά. Μόλις 237 κομμάτια ταξινομήθηκαν στη Γερμανία από το Γενάρη μέχρι τον Ιούνιο, ενώ ολόκληρη τη χρονιά πέρσι οι ταξινομήσεις δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τις 509. Για το μέλλον της Σειράς 6 δεν υπάρχει κάτι επίσημο προς το παρόν, αλλά δεν αποκλείεται η BMW να ακολουθήσει το παράδειγμα της Mercedes με τη νέα  CLE, «συγχωνεύοντας» τις Σειρές 4 και 8 σε μια νέα 6άρα.

Get it on Google Play Download on the App Store