Ταξιτζής έκρυβε τα προβλήματα με μονωτική ταινία!

Είναι γνωστό πως η μονωτική ταινία μπορεί να διορθώσει τα πάντα. Δίχως ίχνος υπερβολής, χρησιμοποιείται (όχι σε προβλεπόμενες διαδικασίες πάντως) ακόμα και για επισκευές σε αεροπλάνα! Ο πασπαρτού κάθε μάστορα, αλλά και παντοτινός σύντροφος πολλών οικιακών εργασιών, ήταν ο καλύτερος φίλος ενός Γερμανού ταξιτζή στην προσπάθειά του να κρύψει σωρεία προβλημάτων, που έκαναν «μπαμ» στο καντράν. Μέχρι που τον τσάκωσε η αστυνομία.

Το ασυνήθιστο περιστατικό καταγράφηκε στο Μπόχουμ, πριν μια εβδομάδα, κατά τη διάρκεια ενός τυπικού ελέγχου. Μπλόκο της τροχαίας σταμάτησε ένα ταξί VW Passat για καμένα φώτα, αλλά αυτό ήταν μόνο η αρχή. Οι -ειδικά καταρτισμένοι και με τον κατάλληλο εξοπλισμό- αστυνομικοί είπαν να ρίξουν μια εκτενέστερη ματιά στο αυτοκίνητο, για τυχόν παραπάνω θέματα. Απόφαση που τους δικαίωσε στο έπακρο, καθότι έπιασαν «λαβράκι». Το πρώτο που παρατήρησαν, ήταν μια πολύ περίεργη διαμόρφωση στο καντράν. Στροφόμετρο, ταχύμετρο και το πάνω μέρος της οθόνης καλύπτονταν από ένα μαύρο υλικό, το οποίο αποδείχτηκε πως ήταν κομμάτια μονωτικής ταινίας. Σκοπός τους; Να κρύψουν το «χριστουγεννιάτικο δέντρο» των ενδείξεων

Σχεδόν κάθε προειδοποιητική λυχνία που μπορεί να ανάψει ήταν ενεργή, υποδεικνύοντας δεκάδες προβλήματα στο αυτοκίνητο. Η δικαιολογία του ταξιτζή περί χαλασμένου πίνακα οργάνων δεν έπεισε ούτε τον ίδιο, με τους αστυνομικούς να ξεψαχνίζουν το VW και να ανακαλύπτουν πως, απλούστατα, δεν ήταν σε θέση όχι να κουβαλάει κόσμο, αλλά ούτε να κυκλοφορεί. Όλες οι λυχνίες ήταν έγκυρες, εξ ου και η κάλυψή τους από τον αυτοκινητιστή. Ο έλεγχος της αστυνομίας φανέρωσε -μεταξύ άλλων- υδραυλικό τιμόνι, ABS, ESP και αερόσακους που δεν λειτουργούσαν, υπέρμετρη φθορά σε φρένα και αναρτήσεις, ενώ αποκορύφωμα ήταν το φίλτρο αέρα που είχε φύγει από τη θέση του, κρεμόταν στο μηχανοστάσιο και τριβόταν πάνω στον ιμάντα χρονισμού!

Συνολικά διαπιστώθηκαν 39 βλάβες, οδηγώντας στην ακινητοποίηση και κατάσχεση του οχήματος. Οι δυο επιβάτες που βρίσκονταν εντός του ταξί επιβιβάστηκαν σε άλλο, λειτουργικό, ενώ ο οδηγός του πήρε την άγουσα για το αστυνομικό τμήμα. Τόσο αυτός, όσο και η ιδιοκτήτρια εταιρία του οχήματος, καλούνται να πληρώσουν τα έξοδα μεταφοράς και αποθήκευσης του αυτοκινήτου, πέραν φυσικά των διοικητικών προστίμων και του κόστους επισκευών.

Get it on Google Play Download on the App Store