Συνάντηση Hyundai i30 N κατέληξε σε καραμπόλα

Μια Κυριακάτικη βόλτα με τα Hyundai i30 N τους κατέληξε σε καραμπόλα 6 αυτοκίνητων για το club του Χονγκ Κόνγκ, με ένα Mazda RX-7 να κατηγορείται για την πρόκληση του περιστατικού.

Όλα κυλούσαν ομαλά για τους οδηγούς των κορεατικών hot hatches, οι οποίοι έκαναν τις ορεινές τους γύρες σε παράταξη. Κλασικές εικόνες για i30 N, με μοντέλα πριν και μετά το facelift, τα περισσότερα στο Performance Blue (4/7) και ευφορία στο εσωτερικό κάθε ενός. Μέχρι που, όπως αναφέρουν οι οδηγοί τους και άλλοι αυτόπτες μάρτυρες, ένα Mazda RX-7 αποφάσισε να κάνει προσπέραση στο λάθος σημείο, τη λάθος στιγμή. Το ιαπωνικό sportscar βγήκε στο αντίθετο ρεύμα, προκαλώντας το πανικόβλητο φρενάρισμα των i30 N για να αποφύγουν τη μετωπική. Αυτό το «αποτράπηκε» τελικά, αλλά όχι και εκείνο μεταξύ των Hyundai.

Άπαξ και «τσαρούχωσε» τα φρένα ο οδηγός του πρώτου στο κονβόι, ήταν θέμα πιθανοτήτων να καταλήξουν όλοι «φυσαρμόνικα». Όπως βλέπουμε από τις φωτογραφίες, το μαύρο αυτοκίνητο έκανε το φρενάρισμα «μηδέν». Μετά από αυτό, τα άλλα 6 i30 N βρέθηκαν το ένα πάνω στο άλλο, με σημαντικές ζημιές. Το κυριότερο, με 6 τραυματίες – ευτυχώς όχι βαριά. Όλως περιέργως, αυτό που άθελά του ξεκίνησε την καραμπόλα είναι και αυτό που δεν έχει χτυπηθεί! Λογικά τη γλίτωσε από τον ελιγμό του γαλάζιου πίσω του, το οποίο απέφυγε μεν το μπροστινό αλλά δέχτηκε τα υπόλοιπα 5 στην ουρά και κατέληξε το ίδιο με τα «μούτρα», στο βουνό. Σύμφωνα με τοπικές αναφορές συνολικά 9 αυτοκίνητα (τα 6 i30 N συν άλλα 3) ενεπλάκησαν στην καραμπόλα, ενώ ο οδηγός του RX-7 έφυγε από το σημείο και αναζητείται από την αστυνομία.

Get it on Google Play Download on the App Store