Συλλέκτης μάζεψε 24 Land Cruiser σε 15 μήνες

Συλλέκτες αυτοκινήτων υπάρχουν πολλοί και φανατικοί. Πιο αποφασισμένο από τον συγκεκριμένο, όμως, δύσκολα θα βρούμε. Εδώ μιλάμε για έναν άνθρωπο που του αρέσει τόσο πολύ ένα τετράτροχο -το Toyota Land Cruiser εν προκειμένω- ώστε συγκέντρωσε 24 κομμάτια σε λίγο πάνω από 1 χρόνο.

Ο Chad Nasir είναι ίσως ο πιο πιστός φαν του ιαπωνικού 4×4, εν πολλοίς λόγω της ιδιαίτερης κουλτούρας στη χώρα του. Ο Nasir κατάγεται από τη Λιβύη, όπου τα Land Cruiser θεωρούνται upper class αυτοκίνητα και αγοράζονται μόνο από τους πλούσιους, ή από κρατικούς λειτουργούς. Ο Nasir, λοιπόν, έχει μεταναστεύσει χρόνια στην Αμερική, δίνοντας στον εαυτό του μια υπόσχεση: πως όταν είχε την οικονομική δυνατότητα, θα αγόραζε ένα Land Cruiser. Τα οικονομικά του φίλτατου πήγαν καλύτερα από ό,τι θα περίμενε πάντως, καθότι όχι μόνο μπόρεσε να αποκτήσει το Toyota των ονείρων του, αλλά πήρε κι άλλα 23 παρέα.

Η επιχείρηση του Λίβυου δραστηριοποιείται με τα αυτοκίνητα, συγκεκριμένα την περιποίηση τους. Η Midnight Protective Films ασχολείται με την εφαρμογή κεραμικών επιστρώσεων, μεμβρανών και φιμέ κρυστάλλων, οπότε δικαιολογείται η τριβή του Nasir με τα αυτοκίνητα. Το απωθημένο με τα Land Cruiser άρχισε να βγαίνει προς τα τέλη του 2021, όταν αγοράστηκαν πακέτο δυο αυτοκίνητα (ένα μοντέλο του 2013 και ένα του 2015). Παραήταν, όμως, καινούργια για τα γούστα του συλλέκτη, καθώς στη Μέση Ανατολή μεγαλουργούν τα J70 και J80. Κάπως έτσι, μέχρι το κλείσιμο του 2023, είχαν προστεθεί στο γκαράζ άλλα 21 κομμάτια, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων από τα μέρη του Nasir, αριστεροτίμονα, με χειροκίνητο κιβώτιο και γενιές J70-J80.

Κάποια έχουν πάνω από 320.000 χλμ. και χρησιμοποιούνται καθημερινά, στα πλαίσια της δουλειάς. Άλλα δεν έχουν ούτε 60.000 χλμ. και παραμένουν στο γκαράζ, βγαίνοντας έξω μόνο για ειδικές περιστάσεις. Είναι 24 Land Cruiser αρκετά; Εννοείται πως όχι, μιας και ο Nasir δηλώνει πως θα συνεχίσει να αυγατίζει τη συλλογή του.

Get it on Google Play Download on the App Store