Στην παραγωγή η χωμάτινη Lamborghini Huracan!

Πριν δυόμιση χρόνια η Lamborghini παρουσίασε ένα απίθανο -ακόμα και για τα δικά της στάνταρ- πρωτότυπο, που αφορούσε μια Huracan χωμάτινου προσανατολισμού. Κατ’ όπως φαίνεται τώρα, η Huracan Sterrato («βρώμικη» στα Ιταλικά) πήρε την έγκριση για παραγωγή!

Το πρωτότυπο δοκιμών που γυροφέρνει στα βουνά πέριξ της Sant’Agata είναι η απόδειξη, προετοιμάζοντας το έδαφος (κάθε μορφολογίας) για τη δεύτερη Lambo που θα μπορεί να βγει εκτός δρόμου, κάνοντας παρέα στις off road περιπέτειες της Urus. Η εμφάνιση διατηρεί πλείστα όσα στοιχεία της πορτοκαλί Sterrato, με τις προστατευτικές ποδιές, τους α λα WRC πρόσθετους προβολείς μπροστά, τα μικτά ελαστικά και, φυσικά, η αυξημένη απόσταση από το έδαφος κεντρίζουν πάσα βλέμμα. Οι ράγες οροφής παραμένουν, ωστόσο η διαφορά σε σχέση με το προ διετίας πρωτότυπο έγκειται στην αντικατάσταση της μπάρας LED με αεραγωγό. Επίσης, απουσιάζουν οι προσθήκες στους θόλους των τροχών.

Από τεχνικής σκοπιάς, η χωμάτινη Huracan είχε φαρδύτερα μετατρόχια κατά 40 χλστ. και μεγαλύτερη διαδρομή στην ανάρτηση κατά 47 χλστ., ανεβάζοντας τον «αέρα» από το έδαφος στα 174 χλστ. Όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες του autoevolution, η ίδια εικόνα χαρακτηρίζει το «μουλάρι» δοκιμών. Οπότε μπορούμε να περιμένουμε τη Sterrato να μπαίνει στην παραγωγή, σχεδόν απαράλλαχτη. Κάτι που σημαίνει ενισχυμένα διαφορικά και διαφορετικό λογισμικό στο 7άρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη, προκειμένου να ταιριάζουν τα χαρακτηριστικά λειτουργίας της εκτός δρόμου οδήγησης.

Οι φήμες θέλουν την παραγωγή της Sterrato να περιορίζεται μεταξύ 500 και 1.000 μονάδων, με τιμή εκκίνησης γύρω στις 240.000 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store