Στα όρη και τα άγρια βουνά η πρώτη Porsche Cayenne

Την Porsche Cayenne αρχικά, πολλοί εμίσησαν. Πολλοί περισσότεροι την αγόρασαν, βέβαια, και όλοι την εκτίμησαν στο πέρασμα του χρόνου, ως ένα από τα πιο ολοκληρωμένα αυτοκίνητα που έχουν κυκλοφορήσει. Η Cayenne τιμά την παράδοση του Τσουφενχάουζεν στην άσφαλτο, συνδυάζοντας τη με αξιοσέβαστη ευρυχωρία και εκπληκτικές ικανότητες εκτός δρόμου, σε ένα πακέτο – ορισμό του all arounder.

Η πρώτη γενιά του γερμανικού premium SUV δεν διστάζει να πάει στα πιο κακοτράχαλα μέρη ακόμα και σήμερα, 20 χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση. Για να γιορτάσει την επέτειο αυτή, η Porsche πήρε δυο Cayenne MK1 («εσοδείας» μετά facelift, του 2009 η μία και του 2010 η άλλη) και εξερεύνησε την άγρια ομορφιά της Παταγονίας.  Ο Stefan Bogner του περιοδικού Curves συνεργάστηκε με τη γερμανική εταιρία, προκειμένου να πραγματοποιηθούν και καταγραφούν οι περιπέτειες των δυο Cayenne στα τρομερά τοπία της Λατινικής Αμερικής, σε μια περιοχή που εκτείνεται από τη Χιλή μέχρι την Αργεντινή.

Οι δυο Porsche ξεκίνησαν το ταξίδι τους από το Πουέρτο Μοντ, στη Χιλή, για να καταλήξουν 3.540 χλμ. μετά στη βορειότερη πόλη της αμερικανικής ηπείρου, την Ουσουάια της Αργεντινής. Αμφότερες οι Cayenne έφεραν τον βασικό 3.6 V6 των 290 ίππων στα μηχανοστάσια, με περίπου 129.000 χλμ. στο οδόμετρο η κάθε μια και εξοπλισμένες με διάφορα off road καλούδια, από τον κατάλογο της Porsche Classic. Ένας ακόμα λόγος για την πραγματοποίηση της εξερεύνησης στην Παταγονία, προκειμένου να λανσαριστούν τα νέα εκτός δρόμου εξαρτήματα για την πρώτη Cayenne, που περιλαμβάνουν σχάρες οροφής, χωμάτινα ελαστικά, ειδικά χρώματα, εξοπλισμό camping, βάσεις ρεζέρβας στην πίσω πόρτα κι ούτω καθεξής.

Η πιο πρόσφατη εκδοχή της Cayenne τώρα, παρουσιάστηκε πριν από λίγες μέρες. Στην 3η και τελευταία θερμική της γενιά, καθώς από την επόμενη μόνο οι ηλεκτροκινητήρες θα φροντίζουν για τις εντός και εκτός δρόμου βόλτες της πιο επιτυχημένης Porsche όλων των εποχών.

Get it on Google Play Download on the App Store