Sold out στο «πι και φι» το Nissan Z Nismo

Δεν πέρασαν παρά λίγες ώρες από όταν γράφαμε για την εξαιρετική εμπορική τοποθέτηση του Nissan Z Nismo στην Αυστραλία, σε μια κίνηση-«ματ» της εκεί αντιπροσωπείας. Τους καρπούς της επιτυχίας δρέπει κατευθείαν, καθώς πλέον δεν υπάρχει διαθέσιμο ούτε ένα αυτοκίνητο για αγορά!

Τα πρώτα 100 Z Nismo που βγήκαν για την Αυστραλία, ξεπούλησαν σε μόλις 53 λεπτά. 11 το πρωί της 10ης Αυγούστου άνοιξαν οι παραγγελίες, 11.53 είχαν κλείσει. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία τα αυτοκίνητα κρατήθηκαν «ρεζερβέ» online, με την κατάθεση προκαταβολής 1.000 τοπικών δολαρίων (595 ευρώ). Η τιμή του κορυφαίου Z ξεκινά από τις 94.000 δολάρια (56.095 ευρώ), όντας 8.000 δολάρια φθηνότερο από την άμεσα ανταγωνιστική Toyota Supra GTS, η οποία παράλληλα βρίσκεται αρκετά πιο κάτω σε ισχύ (387 ίπποι, 500 Nm).

O βελτιωμένος 3.0 V6 twinturbo του Nismo χαίρει της συνδρομής μεγαλύτερου ψυγείου λαδιού και νέας wastegate, η οποία αυξάνει την πίεση της τουρμπίνας και την ταχύτητα περιστροφής του στροβίλου. Ψαγμένη αλλαγή, που χαρίζει άκοπα και αξιόπιστα 20 άλογα και 45 Nm παραπάνω από το απλό Z, φτάνοντας πλέον στους 420 ίππους και τα 520 Nm. Το Nismo Z προσφέρεται αποκλειστικά με το 9άρι αυτόματο κιβώτιο, που με τη σειρά του διαθέτει ενισχυμένο συμπλέκτη και αναθεωρημένο λογισμικό, επιτυγχάνοντας ταχύτερες αλλαγές κατά 50%. Νέα είναι επίσης τόσο το launch control, όσο και το πρόγραμμα Sport+, ενώ συναντάμε επίσης ειδικά εξελιγμένη ανάρτηση και αεροδυναμικό πακέτο, μαζί με μεγαλύτερα φρένα.

Στο εσωτερικό δεσπόζουν τα μπάκετ της Recaro και η διχρωμία κόκκινου-μαύρου, με τις επενδύσεις να εναλλάσσουν δέρμα και suede σχεδόν σε όλες τις επιφάνειες. Ψηφιακός πίνακας οργάνων των 12,3 ιντσών και η οθόνη αφής των 8 ιντσών διαθέτουν νέα γραφικά, που συνδράμουν στη δημιουργία ακόμα πιο «πολεμικής» ατμόσφαιρας. Στο στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνονται τα πάντα από πλευράς συστημάτων ασφαλείας, όπως έλεγχο οπίσθιας κυκλοφορίας, ενεργό cruise control, αυτόματο φρενάρισμα και διατήρηση λωρίδας.

Get it on Google Play Download on the App Store