Σκύλος «συνελήφθη» για υπερβολική ταχύτητα!

Ένα ρητό λέει πως είδηση δεν είναι όταν ένας σκύλος δαγκώνει άνθρωπο, αλλά όταν ο άνθρωπος δαγκώσει σκύλο. Σε μια τετράτροχη προσαρμογή της ρήσης, η υπέρβαση του ορίου ταχύτητας από κάποιο οδηγό δεν συνιστά έκπληξη. Το να καταγραφεί τέτοια παράβαση από τον καλύτερό μας φίλο όμως, είναι κάτι που αξίζει της προσοχής μας.

Οι κάμερες της τροχαίας στη Σλοβακία έπιασαν ένα Skoda Kamiq, να πηγαίνει με 61 χλμ./ώρα σε περιοχή με όριο τα 50 χλμ./ώρα. Μόλις 11 χλμ./ώρα παραπάνω, αλλά η παράβαση είναι παράβαση. Το αξιοπερίεργο και αυτό που έκανε τους αστυνομικούς να ελέγξουν τη συσκευή για βλάβη, ωστόσο, εντοπίζεται στο ποιος βρισκόταν πίσω από το τιμόνι. Όπως βλέπουμε από τα καρέ της κάμερας, την ώρα που το τσεχικό crossover υπερέβαινε «τα εσκαμμένα» στη θέση του οδηγού ήταν ένας συμπαθέστατος σκύλος! Η φωτογραφία δεν αποτελεί προϊόν photoshop, καθώς προέρχεται από την ίδια, την αστυνομία της Τρβάνα.

Υπό κανονικές συνθήκες η κλήση θα πήγαινε ταχυδρομικά στον κάτοχο του Kamiq, μαζί με τη φωτογραφία. Λόγω της πρωτόγνωρης εικόνας του τετράποδου στο τιμόνι, όμως, οι αστυνομικοί επισκέφθηκαν αυτοπροσώπως τον παραβάτη, προκειμένου να διαπιστώσουν πώς απαθανατίστηκε αυτό το καρέ. Σύμφωνα με τον 31χρονο κάτοχο του Skoda και αφεντικό του «τετράποδου Τορέτο», το -μάλλον- κυνηγόσκυλο έφυγε από τη θέση του συνοδηγού και όρμησε στον οδηγό, γιατί ήθελε χάδια. Αυτή του η ενέργεια συγχρονίστηκε με το πέρασμα από το σημείο της κάμερας, χαρίζοντάς μας αυτό το απίθανο στιγμιότυπο. Δυστυχώς για το αφεντικό του, ωστόσο, η συγκεκριμένη φώτο μπορεί να του προκαλέσει πολλά περισσότερα προβλήματα από μια κλήση για υπερβολική ταχύτητα.

Πρώτο και κυριότερο, θα δεχτεί κλήση για μη αποτελεσματική ασφάλιση κατοικιδίου στο όχημα. Εκτός αυτού, δεν αποκλείεται να βρεθεί αντιμέτωπος και με αντικανονική οδήγηση, μιας και δεν φαίνεται να βλέπει καθαρά το δρόμο με το αρκετά μεγαλόσωμο σκυλί μπροστά του.

Get it on Google Play Download on the App Store