«Σκύλος» Porsche 911 Turbo με 1,1 εκατ. χιλιόμετρα!

Τα «ένσημα» και τις βόλτες των ταξί Mercedes ζήλεψε μια Porsche 911 Turbo, η οποία έχει καταφέρει να γράψει σχεδόν 1,1 εκατ. χιλιόμετρα στο οδόμετρό της και να οδεύει ολοταχώς προς το 1,5 εκατομμύριο!

Ο Tom Thalmann αγόρασε την ασημί 996 Turbo το 2003 για να την οδηγεί καθημερινά, όχι τα Σαββατοκύριακα ή μια φορά στο τόσο. Πρόθεση που έκανε πράξη και εξακολουθεί να τηρεί, χρησιμοποιώντας την Porsche ως πρώτο αυτοκίνητο! Η συνεχής χρήση της, με τακτικές επισκέψεις σε track days, έχει φτάσει το κοντέρ σε πρωτόγνωρα για μοντέλο του Τσουφενχάουζεν επίπεδα, δείχνοντας 676.854 μίλια. Σε χιλιόμετρα, 1.089.290! Μάλιστα, μέχρι σήμερα δεν έχει προκύψει κάποια σημαντική βλάβη. Η «εκατομμυριούχος» 911 επισκέπτεται το συνεργείο μόνο για τις καθιερωμένες εργασίες συντήρησης, συν κάποιες προληπτικές αντικαταστάσεις εξαρτημάτων.

Στις 383.000 μίλια (616.378 χλμ.) ο twinturbo εξακύλινδρος boxer των 3.6 λίτρων «κατέβηκε», προκειμένου να επισκευαστούν μικρές διαρροές λαδιού και επ’ ευκαιρία να αλλαχτούν οι δυο υπερσυμπιεστές. Αφού ήταν εκτός αυτοκινήτου, οι μηχανικοί αποφάσισαν να τον ξεψαχνίσουν και να εντοπίσουν τυχόν προβλήματα, προλαβαίνοντας ενδεχόμενες ζημιές.  Όπως αναφέρει ο Thalmann όμως, «το μόνο που βρήκαν ήταν κάνα-δυο ρουλεμάν σε φθαρμένη κατάσταση. Το υπόλοιπο μοτέρ ήταν πεντακάθαρο. Αυτοί οι κινητήρες είναι καλομελετημένοι και καλοκατασκευασμένοι. Κάθε βαλβίδα ελέγχθηκε και διαπιστώθηκε πως ήταν σύννομη με τα εργοστασιακά στάνταρ, με ακρίβεια χιλιοστού – ακόμα και μετά από τόσες χιλιάδες χιλιόμετρα. Δεν το πίστευα!»

Get it on Google Play Download on the App Store