Sierra Cosworth «ξεθάφτηκε» μετά από 14 χρόνια

Το Ford Sierra RS Cosworth είναι ένα από τα αυτοκίνητα που δημιούργησαν πιστούς και φανατικούς οπαδούς, καθώς τόσο η εμφάνισή του όσο και οι επιδόσεις του, αλλά και τα κατορθώματά του σε αγώνες, το κατέστησαν αντικείμενο λατρείας. Πώς γίνεται να έχει κανείς ένα τέτοιο αυτοκίνητο και να το παρατήσει;

Όσο περίεργο ή εξοργιστικό κι αν ακούγεται, ακριβώς αυτό συνέβη σε αυτό που βλέπουμε. Και μάλιστα εις διπλούν. To λευκό Cosworth αγοράστηκε στα μέσα των 80’s, κάνοντας αρχικά τις βόλτες του δίχως πρόβλημα. Πορεία που συνεχίστηκε για περίπου δυο δεκαετίες, μέχρι τα μέσα των 00’s. Εκεί άρχισαν οι περιπέτειες με τους μουσαμάδες, τις σκόνες, τις αράχνες και τα ξεφούσκωτα ελαστικά. Γύρω στο 2009 βγήκε για πρώτη φορά στην ακινησία, όταν ο τότε ιδιοκτήτης αδυνατούσε να το συντηρήσει. Αντί να το πουλήσει προτίμησε να το κρατήσει, μέχρι να έβρισκε και πάλι την οικονομική κατάσταση ώστε να ενεργοποιήσει το Sierra. Τελικά αυτό δεν συνέβη, οπότε το λευκό Ford πήρε το δρόμο για άλλες πολιτείες, το 2016– όχι, όμως, και άλλη αντιμετώπιση.

Για λόγους που μόνο ο ίδιος γνωρίζει, και ο σημερινός κάτοχος του RS Cosworth το πάρκαρε κατευθείαν στην αυλή του! Γεγονός που προκαλεί τεράστια έκπληξη, αν αναλογιστούμε πως πρόκειται για συλλέκτη Ford. Στην κατοχή του έχει ακόμα άλλα δυο Sierra, ένα Fiesta MK2 κι ένα Transit. To Cosworth κανονικά θα έπρεπε να βρίσκεται στη βιτρίνα, σε άψογη κατάσταση, και να στέκει περήφανα ως το «διαμάντι» της συλλογής. Αντ’ αυτού, όμως, είναι το μοναδικό που καλύφθηκε με μουσαμάδες και θάμνους! Μόλις πριν λίγες μέρες ξαναείδε το φως του ήλιου, δείχνοντας ξεκάθαρα τα σημάδια της εγκατάλειψης. Σκουριές σε αρκετά μέρη του αμαξώματος και του σασί, φαγωμένα καθίσματα και στεφάνη τιμονιού, σκόνη και βρωμιά παντού. Παρόλα αυτά, έστω και με αυτή την εικόνα, η τρίχα σηκώνεται αυτόματα μόλις το αντικρίζεις.

Get it on Google Play Download on the App Store